Supele și ciorbele de pui sunt unele dintre cele mai delicioase și ușor de preparat mâncăruri. Cu toate că fiecare gospodină știe să facă acest fel de mâncare, există printre ele și persoane care nu știu să fiarbă corect carnea de pui.
Cum se fierbe corect carnea de pui? Greșeala majoră pe care multe gospodine o fac
De-a lungul timpului, lucrurile s-au schimbat în ceea ce privește modul în care oamenii gătesc. Dacă înainte se punea accent pe fierberea cât mai mult timp a cărnii de pui, acum lucrurile stau cu totul altfel pentru că, de cele mai multe ori, carnea este cumpărată de la supermarket și nu mai are nevoie de o fierbere atât de îndelungată.
În schimb, gospodinele se axează acum pe ingrediente de calitate care să facă preparatul din carne de pui cât mai gustos. Cu toate acestea, există câteva trucuri pentru a fi sigur că ciorba sau supa va ieși așa cum îți dorești.
Un pui întreg oferă echilibru între grăsime și aromă
Există persoane care preferă să folosească anumite bucăți din pui pentru a face o supă sau o ciorbă, însă este recomandat să folosești un pui întreg deaorece acesta oferă echilibru între grăsime și aromă. Trebuie să ții minte că, deși poate părea că are nevoie de mai mult timp de fierbere, un pui întreg nu trebuie gătit foarte mult. În acest mod, supa va fi mult mai limpede.
Mai mult decât atât, prin fierberea unui pui întreg se fierb și moleculele de proteine din oasele animalelor. Având în vedere că oasele păsărilor sunt ușoare, nu este nevoie să le gătești prea mult timp.
Carnea de pui trebuie fiartă la foc mic
Un alt lucru la care trebuie să fii foarte atent este puterea cu care fierbi carnea de pui. Chiar dacă pare tentant să fierbi carnea la un foc mai mare pentru a termina mai repede mâncare, carnea de pui devine albă și delicioasă dacă este fiartă la foc mic. Mai mult decât atât, prin fierberea la foc mic, carnea de pui devine mai fragedă și gătită uniform.
Sarea, un ingredient important
Atunci când fierbi carnea de pui, aceasta face spumă care de multe ori este dificil de îndepărtat. De aceea, este bine să pui sare în apa în care vei fierbe puiul pentru ca spuma să nu se împrăștie și să o poți aduna mai repede.
De asemenea, este bine să fierbi carnea separat pentru ca toxinele din spumă să nu rămână în preparat.
Greșelile pe care majoritatea gospodinelor le fac când gătesc supă sau ciorbă
Există mai multe greșeli pe care gospodinele le fac atunci când vine vorba de făcutul ciorbei sau a supei, însă în rândurile de mai jos poți vedea ce este de făcut pentru ca preparatul să fie atât delicios, cât și sănătos.
Cubulețe cu gust de pui sunt des folosite în bucătărie pentru a face preparatele mai gustoase, însă este bine să le evitați deoarece cubulețele de concentrat de supă sunt pline de substanțe nocive pentru organism. În schimb, poți folosi apa în care ai fiert carnea, după ce ai strecurat-o. Pentru a deveni și mai aromată, poți fierbe această zeamă mai mult timp.
Găluștele nu ar trebui fierte direct în supă
Supa de pui cu găluște este extrem de delicioasă, însă unele gospodine o evită din frica dezintegrării acestora. Pentru a fi sigur că supa nu pățește nimic atunci când fierbi găluștele, este mai bine să le gătești într-o altă oală, rând pe rând, și apoi să le adaugi la supă.
Tăițeii de casă, mai buni decât cei din comerț
Cu toate că este mult mai practic să folosești tăiței din comerț, cei făcuți în casă sunt mult mai buni. Pentru a-i prepara ai nevoie de gălbenușuri, făină și sare. Ulterior, frământă o cocă maleabilă și taie fâșii subțiri pe care le vei lăsa la uscat pentru câteva momente, apoi le vei adăuga în ciorbă cu câteva minute înainte să oprești focul.
Borșul la sticlă este mult mai bun
Borșul instant la plic ar trebui să fie ocolit de către cei cărora le plac ciorbele acre. Aceștia îl pot înlocui cu un borș la sticlă făcut din tărâțe, zeamă de lămâine sau oțet.