Adevărul despre carnea de pui
Carnea de pui este ușor de gătit și este și foarte delicioasă. Este și carnea preferată a celor care țin dietă.
Unii dintre ei, merg și mai departe și aleg carne de pui fără piele. Acest fel de carne este mult mai ușor de preparat în bucătărie, dar pielea are un rol important.
Cei care evită pielea de pe carne spun că aceasta ar îngrășa, dar specialiștii au altă părere.
Beneficiile consumului de piele de pui
Experții spun că pielea de pui pare grasă din cauză că este bogată în colagen. Culoarea galbenă provine de la cerealele cu care sunt hrănite păsările înainte.
Comparativ cu carnea de porc sau miel, carnea de pui cu piele este la fel de sănătoasă precum carnea de pui fără.
Pielea de pui aduce și beneficii corpului uman. Specialiștii spun că ea este bună pentru articulații, piele și unghii datorită colagenului și elastinei pe care îl conține.
Consumată moderat, pielea de pui este benefică și pentru inimă, spune Universitatea Harvard. Totuși, ea trebuie gătită fie la cuptor, fie la grătar.
Cei care se feresc de pielea de pe pui trebuie să știe că aceasta are și grăsimi bune. Ele sunt benefică creierului și refac energia.
Se spune că atunci când eșți răcit, o supă de pui cu tot cu carne îți va reda energia.
Face carnea mai suculentă
Pielea de pe carne nu e doar bună pentru organism. După gătire, carnea de pui devine, de cele mai multe ori, uscată. Pielea rezolvă această problemă și o menține suculentă.
Bucătarii cu experiență recomandă păstrarea pielii la gătire, iar dacă nu-ți place, o poți da jos după.
Specialiștii mai spun că și cei care sunt la dietă o pot consuma. Nu de alta, dar o pulpă de pui cu piele are maxim 50 de calorii în plus față de una fără piele.
Așadar, data viitoare când pregătești acest fel de carne, amintește-ți că ea este mult mai bună cu piele. Dacă nu-ți place, o poți da jos după gătire.