Papricașul de pui este una din mâncărurile tradiționale ale bucătăriei maghiare. Dar este întâlnită și în bucătăria românească, în Ardeal sau în Banat Crisana.
Este o rețetă simplă, ușor de pregătit, cu carne de pui, paprika și găluște de făină. Un preparat similar se face și în SUA, doar că americanii îl numesc „rețeta de pui și găluște a bunicii”. E adevărat că savuroasele găluște de făină sunt înlocuite cu ceva specific mexican.
Dacă aveți poftă de o mâncare sățioasă și foarte gustoasă și care se face rapid nu vă trebuie decât câteva ingrediente. Este exact genul acela de mâncare simplă, care se poate servi la orice oră din zi. Nu vă trebuie decât un pui și câteva ingrediente ușor de procurat, timpul estimat de preparare nefiind mai mare de 30-40 de minute, potrivit site-ului 30Seconds.
Important în această rețetă este însă calitatea puiului pe care îl alegem.
Ce ingrediente ne trebuie
– un pui
– 8 căni de apă
– 2 lingurițe de sare
– 3 frunze de țelină tocate
– o ceapa mică tocată
– o cutie de supă concentrată de pui
– 8 tortilla de făină, tăiate în bucăți pătrate, de mărimea unei găluște
– pătrunjel proaspăt tocat
– piper negru
Cum să prepari cel mai delicios papricaș de pui
Se pune la fiert puiul, într-o oală mare cu apă, unde am pus și sare. Se spumează continuu. Apoi se adaugă țelina și ceapa tăiate și se lasă la fiert, la foc mic, până când carnea de pui este gata, adică aproximativ 30 de minute.
Apoi se scoate puiul din oală, se lasă puțin la răcit, după care se dezosează carnea. Adăugați apoi din nou carnea în oală și puneți și supa concentrată de pui.
Se pune din nou la fiert și, treptat, se adaugă bucățile de tortilla. Se fierbe totul aproximativ 8-10 minute. Se condimentează cu piper și sare, după gust, iar la sfârșit se adaugă patrunjelul tocat. Puteți adăuga și alte condimente dacă doriți ca preparatul să fie mai picant.