Adevărul despre carnea de pui din magazine! Ce are în ea, de fapt

Carne de pui

SURSA FOTO: Dreamstime

Secretarul general al Autorității Naționale Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a oferit mai multe informații despre carnea de pui. Specialistul a explicat că nu a văzut niciodată un pui vopsit sau o tehnologie care poate înșela prin vopsirea puiului.

Dr. Mihai Ponea, secretarul general al ANSVSA, a vorbit miercuri, 27 martie, despre carnea de pui. a explicat că nu a văzut niciodată un pui vopsit sau o tehnologie care poate înșela prin vopsirea puiului.

Mihai Ponea a oferit mai multe informații despre carnea de pui

Secretarul general al ANSVSA a reacționat după declarațiile făcute de președintele ANPC, Horia Constantinescu.

„Eu nu am întâlnit – și sunt specialist în domeniul siguranței alimentelor de 20 de ani, sunt doctor veterinar – niciodată un pui vopsit sau o tehnologie care poate înșela prin vopsirea puiului. Eu nu am întâlnit așa ceva”, a spus Mihai Ponea la Antena 3.

Horia Constantinescu a susținut că situația puiului vopsit este destul de extinsă și că vorbim despre o vopsire chiar prin hrănire.

„Din păcate, destul de extinsă este situația. Am stat de vorbă și cu alți operatori economici de la nivelul industriei, ce ne-au semnalat că această situație trenează de foarte mult timp. Nu sunt medic veterinar, dar am investigat și am văzut că aceștia sunt hrăniți cu anumite furaje, ce dau culoarea”, a susținut Horia Constantinescu.

SURSA FOTO: Facebook, Horia Constantinescu

Secretarul general al ANSVSA spune că nu a întâlnit niciodată un pui vopsit

În urma declarației lui Horia Constantinescu, secretarul general al ANSVSA a spus că nu a întâlnit niciodată un pui vopsit.

Puiul galben, care se crește în fermele intensive astăzi este alimentat într-adevăr cu 70% grăunțe, poate fi caroten.

Pot fi mai multe lucruri, explică specialistul, inclusiv o linie genetică ce poate cauza piele galbenă a puiului.

În opinia secretarului general al ANSVSA, așa „au vrut consumatorii”. Dr. Mihai Ponea a oferit drept exemplu și cozonacul galben.

Acesta a subliniat și că „totul se face legal”.

„Nu, dar aș vrea să ne arate și nouă cum arată un pui vopsit, că eu nu am întâlnit niciodată. Puiul galben, care se crește în fermele intensive astăzi este alimentat într-adevăr cu 70% grăunțe, poate fi caroten. Pot fi mai multe lucruri, inclusiv o linie genetică ce poate cauza piele galbenă a puiului, pentru că așa au vrut consumatorii. Exact cum vor cozonacul galben. Totul se face legal.

Nu am întâlnit și nu am văzut la acest caz care este frauda sau ilegalitatea puilor care sunt cu creștere lentă. Mai mult, s-au luat penele de pe pui astăzi să se arate într-adevăr că este galben printr-o selecție genetică și prin alimentație”, a conchis dr. Mihai Ponea.

Horia Constantinescu a acuzat că unii producători „vopsesc” carnea

Horia Constantinescu a acuzat miercuri dimineață că unii producători „vopsesc” carnea de pui pentru a induce în eroare clienții. Totuși, nu a precizat la ce companii se referă.

El a afirmat că „este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen” și că „se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți”.

Postarea de pe Facebook este însoțită de imagini cu pui întregi, puși în recipiente cu apă, ce par să-și fi pierdut culoarea pe anumite părți ale pielii.

Acesta a pus și o captură cu prospectul unui „aditiv furajer pentru folosirea în amestec, în furajul finit, pentru pigmentarea suplimentară a pielii păsărilor și colorarea gălbenușului de ou”.