Adevărul despre carnea de pui din magazine!
Informație despre carnea de pui din magazine. În ultimul deceniu, consumatorii au observat un fenomen ciudat: pieptul de pui cumpărat din magazin și apoi gătit ajunge să fie „lemnos”. Poate suna ciudat, dar asta înseamnă că acea bucată de piept de pui ajunge să fie cauciucată și foarte dură ca textură.
Fenomenul nu este prea greu de observat. Dacă cumpărați piept de pui mare, anorganic, care pare mai deschis la culoare decât de obicei și are o textură mai dură, probabil că va fi „lemnos”.
În 2022, dr. Casey Owens, profesor la Universitatea Columbia din New York, afirma că fenomenul „puiului lemnos” afectează între 5% și 30% din pui, deși procentul exact nu este cunoscut. Din fericire, această senzație ciudată nu apare în alte părți ale puiului, cum ar fi porțiile de carne mai închisă la culoare, care includ pulpele și aripioarele.
Cauza, deși nu este încă dovedită, este, probabil, legată de puii crescuți selectiv, pentru piept mare, și forțați să crească rapid, lucru care modifică structura musculară și calitatea cărnii.
Puii americani de astăzi sunt mai mari decât cei care creșteau în fermele anilor 1950 din SUA. Cu puțin sau deloc spațiu de mișcare, aceste păsări extrem de stresate încep să dezvolte grăsimi și colagen în zone care ar trebui să fie în principal proteine, și anume pieptul.
Iată cum puteți salva un piept de pui „lemnos”
Ce poți face dacă cumperi, accidental, piept de pui „lemnos”? În primul rând, nu trebuie să-l aruncați, gândindu-vă că nu e bun de mâncat. Nu este nici otrăvitor, nici periculos pentru corpul uman. Textura cărnii de pasăre este pur și simplu dezactivată.
Acasă, puteți încerca să marinați pieptul de pui – poate cu ceva acid, cum ar fi iaurtul – pentru a-i îmbunătăți gustul și textura. Merită să marinați carnea de pui în iaurt, întrucât acidul lactic se descompune și înmoaie carnea, îmbunătățind acea textură lemnoasă, potrivit Tastingtable.
De ce ar trebui să mâncăm carne de pui
Carnea de pui este săracă în grăsimi și calorii și bogată în proteine, ceea ce o face ideală pentru menținerea greutății. În plus, este bogată în nutrienți și vitamine esențiale.
Dacă sunteți în căutarea unei surse grozave de proteine slabe, cu conținut scăzut de grăsimi, carnea de pui este cea mai bună opțiune. Proteina din pui ajută la creșterea și dezvoltarea mușchilor și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, ajutând la pierderea în greutate.
Un antidepresiv natural
Ca și curcanul, puiul are un conținut ridicat de aminoacid numit triptofan, care oferă acel sentiment reconfortant după ce am mâncat supă de pui. Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută la un somn mai bun.
Stimulează metabolismul
Vitamina B6 (sau vitaminele din complexul B) încurajează enzimele și reacțiile celulare metabolice. Un consum regulat de carne de pui menține vasele de sânge sănătoase, un nivel ridicat de energie, ajutând metabolismul să ardă caloriile, astfel încât să puteți să aveți o greutate normală.
Bogat în niacină și fosfor
De asemenea, puiul este bogat în niacină, un tip de vitamina B care protejează împotriva cancerului și a altor daune genetice. De asemenea, bogat în fosfor, un mineral esențial care susține sănătatea dinților și a oaselor, precum și funcția rinichilor, ficatului și a sistemului nervos central.