Un alt subiect de dezbateri aprinse a fost cât de periculoasă poate deveni carnea de pui în condițiile în care, așa cum au dovedit testele, poate conține urme de antibiotic. Potrivit unui raport al Departamentului Agriculturii al SUA și al Universității de Stat din Carolina de Nord, carnea de pui nu ar trebui spălată, întrucât crește riscul de intoxicație alimentară.
Potrivit experților, acest obicei poate duce la răspânidirea bacteriei Campylobacter, care reprezintă cea mai comună formă de intoxicație alimentară. Majoritatea cazurilor provine de la păsările de curte, iar simptomele includ diaree, dureri de stomac, crampe, febră și starea generală de rău.
Aliment lipsit de carbohidrați şi sărac în grăsimi, carnea de pui/pasăre reprezintă ingredientul perfect pentru siluetă. Aportul caloric redus, alături de saţietatea puiului, sunt avantaje care fac din carnea albă de pui prima alegere a celor care vor să scape de câteva kilograme în plus, potrivit Eatthis.
Beneficiile neștiute ale consumului cărnii de pui
Carnea de pui este săracă în grăsimi și calorii și bogată în proteine, ceea ce o face ideală pentru menținerea unei greutăți normale. În plus, este bogată în nutrienți și vitamine esențiale. Cu o listă întreagă de moduri în care putem găti carnea pui, a devenit aproape nelipsită din meniul săptămânal al multora.
Iată, așadar, care sunt cele mai mai mari beneficii ale consumului cărnii de pui.
O sursă de proteine
Dacă sunteți în căutarea unei surse grozave de proteine slabe, cu conținut scăzut de grăsimi, carnea de pui este cea mai bună opțiune. Proteina din pui ajută la creșterea și dezvoltarea mușchilor și, cel mai important, la pierderea în greutate.
Un antidepresiv natural
Ca și curcanul, puiul are un conținut ridicat de aminoacid numit triptofan, care oferă acel sentiment reconfortant după ce am mâncat o farfurie de supă de pui. Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută chiar la un somn mai bun.
Previne pierderea masei osoase
Dacă vreți să vă păziți de osteoporoză sau artrită, consumul de carne pui vă va ajuta în lupta împotriva pierderii masei osoase datorită proteinelor pe care le conține
Păsările de curte ajută la sănătatea inimii
Homocisteina este un aminoacid care poate provoca boli cardiovasculare dacă nivelurile sunt ridicate în organism. Consumul de piept de pui suprimă și controlează nivelul de homocisteină.
Stimulează metabolismul
Vitamina B6 (sau vitaminele din complexul B) încurajează enzimele și reacțiile celulare metabolice. Asta înseamnă că un consum regulat de carne de pui menține vasele de sânge sănătoase, un nivel ridicat de energie, ajutând metabolismul să ardă caloriile, astfel încât să puteți să aveți o greutate normală.
Bogat în niacină
De asemenea, puiul este bogat în niacină, un tip de vitamina B care protejează împotriva cancerului și a altor forme de daune genetice.
Și în fosfor
Puiul este, de asemenea, bogat în fosfor, un mineral esențial care susține sănătatea dinților și a oaselor, precum și funcția rinichilor, ficatului și a sistemului nervos central.
Ajută la sănătatea ochilor
Carnea de pui conține și retinol, alfa și beta-caroten și licopen, toate derivate din vitamina A și toate vitale pentru o vedere sănătoasă.
O creștere a riboflavinei (sau vitamina B2), care se găsește în ficatul de pui, va reduce semnificativ problemele pielii de care mulți oameni suferă mai ales în timpul ierni și va ameliora problemele legate de pielea uscată.