Ceaiul verde şi cel negru previn şi tratează foarte multe afecţiuni. Se spune că ceaiul verde are mai multe beneficii decât cel negru, iar aroma sa atât de delicată este extrem de apreciată.

Toate variantele de ceai pot avea diferite beneficii din punct de vedere nutrițional, explică dieteticianul Marissa Meshulam, potrivit Womenshealthmag.

Între ceaiul negru și cel verde există clar unele diferențe. „Știind că și ceaiul negru și cel verde provin din aceeași plantă, mulți s-ar putea întreba dacă există diferențe majore, în afară de gustul care le separă pe cele două”, spune nutriționistul Erica Zellner.

Ambele ceaiuri sunt surse bogate de cofeină și antioxidanți

Diferența majoră dintre ceaiul negru și ceaiul verde constă în modul în care sunt procesate frunzele după recoltare, spune Zellner. Dar un lucru este cert: ambele ceaiuri sunt surse bogate de cofeină și antioxidanți.

Mai exact, ceaiul negru conține aproximativ 47 de miligrame de cofeină pe ceașcă de ceai, în timp ce ceaiul verde conține aproximativ 28 de miligrame de cofeină.

Sunt procesate folosind diferite metode

Frunzele de ceai negru se oxidează după recoltare, ceea ce înseamnă că sunt expuse la aer pentru a se usca, spune Meshulam. Acest pas influențează în cele din urmă aroma ceaiului, dând ceaiului negru acel gust pământesc și întunecat. Pe de altă parte, frunzele de ceai verde sunt încălzite imediat după recoltare pentru a opri oxidarea. Este o parte din motivul pentru care ceaiul verde poate avea un gust mai ușor.

Nu se prepară în același mod

Pe lângă faptul că sunt procesate diferit, ceaiul verde și ceaiul negru se preparp în moduri diferite, explică dieticianul Keri Gans. De exemplu, ceaiul negru se prepară de obicei cu un strop de lapte și poate chiar cu puțină miere. Ceaiul verde se consumă de obicei ca atare, cu o picătură de miere sau cu o felie de lămâie. Și la unul și la celălalt se poate adăuga zahăr pentru a ne satisface papilele gustative.

Pe care ar trebui să-l alegem

Și ceaiul negru și ceaiul verde sunt alegeri foarte bune pentru sănătatea generală, atunci când sunt băute cu moderație.