De asemenea, generațiile permit cercetătorilor să examineze modul în care adulții în vârstă au perceput anumite probleme când erau tineri, dar și să descrie modul în care traiectoria opiniilor ar putea să difere, de la o generație la alta, scrie Centrul de Cercetare Pewresearch.
În ultimul an, ”generația Z” (persoanele născute din 2000 până în prezent) s-a impus în cultura populară și în jurnalism. Începând cu dicționarele Merriam-Webster și Oxford și până la Dicționarul Urban, toate includ acum această denumire pentru a defini generația care se succedă generației ”Millennials” (sau generația Y) iar datele Google Trends arată că „Generația Z” depășește cu mult alte denumiri în căutările oamenilor.
Generațiile sunt adesea definite după perioada în care apar
Separarea generațională nu este neapărat o știință exactă. Generațiile sunt adesea definite după perioada în care apar, dar nu există o formulă unanimă privind lungimea acelei perioade.
Definiția de lucru pentru Millennials este echivalentă, ca interval de vârstă, cu generația anterioară, ”Generația X” (născută între 1965 și 1980).
După această definiție, ambele perioade sunt mai scurte decât perioada Baby Boomers (19 ani), singura generație desemnată oficial de Biroul de Recensământ al SUA, bazată pe creșterea nașterilor de după al Doilea Război Mondial și o scădere semnificativă a natalității după 1964. .
Millennials au crescut în umbra războaielor din Irak și Afganistan
Majoritatea celor din ”generația Y” aveau vârste cuprinse între 5 și 20 de ani când au avut loc atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, iar majoritatea erau suficient de mari pentru a înțelege semnificația istorică a acelui moment, în timp ce mulți din ”generația Z” au amintiri aproape zero despre eveniment.
Millennials au crescut, de asemenea, în umbra războaielor din Irak și Afganistan, care au contribuit la polarizarea care modelează mediul politic actual.
Generația Z este și mai diversă
La aceasta se adaugă faptul că Millennials sunt cea mai diversă generație de adulți din punct de vedere rasial și etnic din istoria SUA. Cu toate acestea, următoarea generație, generația Z, este și mai diversă.
De asemenea, majoritatea celor din generația Millennials s-au confruntat cu apogeul unei recesiuni economice.
Generația X a crescut odată cu revoluția computerelor
Tehnologia, în special evoluția rapidă a modului în care oamenii comunică și interacționează, este un alt aspect care influențează generațiile. Baby Boomers au crescut în timp ce televiziunea începea să se extindă, schimbându-le stilul de viață și conexiunea cu lumea, in vreme ce generația X a crescut odată cu revoluția computerelor, iar Millennials au devenit majori în timpul exploziei internetului.
Cu siguranță, opiniile generației Z nu sunt pe deplin formate și s-ar putea schimba considerabil, pe măsură ce îmbătrânesc și intervin evenimentele naționale și globale. Rămâne de văzut totuși modul în care generația Z va contribui la modelarea viitorului peisaj politic.