Ciorba este un aliment gustos, uşor de digerat, care conţine carne în cantitate moderată şi diverse legume. Borşul este şi el folosit la ciorbe, fără a aduce modificări calorice suplimentare.

Ciorbele sunt excelente pentru a suplini consumul de alte lichide necesare hidratării pe durata unei zile. Consumată des, ea oferă o bună parte din nutrienții necesari organismului. În plus, are efect antioxidant şi previne constipaţia.

Puţini ştiu însă că ciorba este o soluţie foarte bună şi atunci când vine vorba despre o cură de slăbire. Dieta cu ciorba ţine doar şapte zile şi contribuie la detoxifierea organismului şi la subţierea taliei, iar la final te poate ajuta să slăbeşti cu 5 kilograme.

Dieta cu ciorbă este una foarte „prietenoasă”, pentru că ai voie să mănânci câtă ciorba vrei, atât timp cât nu este vorba despre una foarte bogată în calorii, cum este, spre exemplu, ciorba de burtă. Ea funcţionează pe acelaşi principiu ca dieta Volumetrics: mâncarea voluminoasă îţi dă senzaţia de saţietate şi te ţine departe de gustările periculoase şi mâncatul compulsiv.

Dacă ții această dietă, nu depăși cele 7 zile, pentru că există riscul unor anemii sau a unor deficiențe serioase în organism. Apelează la această soluție dacă ai într-adevăr nevoie să dai jos câteva kilograme foarte repede, însă o dietă mai îndelungată este întotdeauna de preferat. Dieta cu ciorbă este foarte restrictivă din punct de vedere caloric și nu ar trebui urmată de către bolnavii cronici sau femeile însărcinate, potrivit stirilekanald.ro.

În ce constă, mai exact, dieta cu ciorbă?

Ziua 1: Mănâncă doar fructe (în afară de banane) și câtă ciorbă vrei. Ca gustări, poți încerca fructele deshidratate, dacă te-ai săturat de cele proaspete.

Ziua 2: Începe ziua cu un cartof copt, apoi mănâncă pe parcursul zilei doar legume și ciorbă. Excepție fac legumele bogate în carbohidrați, precum cartofii ori porumbul.

Ziua 3: Mănâncă doar fructe, legume și ciorbă, excluzând bananele și legumele bogate în carbohidrați.

Ziua 4: Mănâncă doar banane cu lapte, iaurt și ciorbă. Poți să variezi modul de îmbinare a ingredientelor. De exemplu, poți să îți faci un smoothie de dimineață, iar că desert poți să îți faci o înghețată de banane.

Ziua 5: Mănâncă doar roșii (6-8 bucăți) și peşte, curcan sau pui. Poți să prepari carnea cum dorești și nu uita să consumi ciorbă de fiecare dată când te apucă foamea între mese.

Ziua 6: Consumă doar legumele permise și o sursă de proteine, precum carnea de curcan sau de pui ori, și mai bine, un peşte sănătos.

Ziua 7: Ai voie să mănânci în afară de ciorbă toate cele trei tipuri de alimente: legume, fructe, carne. Și, bineînțeles, trebuie să umpli golul din stomac cu ciorbă.

Reţeta pentru o ciorbă-minune ce poate fi folosită în această dietă

Ingrediente:

  • 1/2 căpățână de varză, tăiată;
  • țelină, tăiată bucățele;
  • 2 cepe albe mărunțite;
  • 3 morcovi tăiați cubulețe;
  • 1 ardei verde, tăiat în feliuțe;
  • 2-3 căței de usturoi pisați;
  • 1 litru de apă;
  • 1 conservă cu roșii;
  • linguriță de oregano;
  • linguriță de busuioc;
  • linguriță de fulgi de ardei iute;
  • piper și sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie, apoi pune țelină, ceapă, ardeii și morcovii la călit. Lasă legumele pe foc până când devin fragede, apoi adaugă usturoiul.
  2. Adaugă totul în apă, apoi introdu în această varză și roșiile. Dă focul mare și așteaptă până când ciorbă dă în clocot, apoi redu flacăra și las-o până când varza este pătrunsă.
  3. Adaugă la sfârșit oregano, busuioc, fulgi de ardei iute și condimente după gust (fără prea multă sare).