Conservele și-au câștigat, uneori pe nedrept, o reputație proastă. Deschiderea unei cutii de conserve, fie că este de pește sau de carne, pentru a încropi o cină, nu se compară cu ceva proaspăt, pe care îl pregătim cu produse luate din piață.
Cu toatea acestea, conservele pot transforma o masă banală într-un regal culinar, dacă știm cum să le folosim.
Deși peștele la conservă nu este la fel de gustos ca o bucată de somon proaspăt, la grătar, există moduri prin care putem să-l facem un preparat delicios, potrivit TastingTable.
Există opțiuni infinite de pește la conservă din care puteți alege, fiecare având arome și texturi distincte. În plus, modurile în care puteți folosi conservele pentru a vă îmbogăți masa sunt nesfârșite. Dacă aveți în cămară o conservă de somon, este timpul să începeți să fiți creativi și să încercați ceva diferit. Iată câteva idei pe care ar fi bine să le aplicați.
Crochete de somon
Crochetele de somon sunt foarte gustoase. Adăugați lămâie proaspătă, cimbru și muștar Dijon și prăjiți-le ca pe chifteluțe în ulei de măsline. În timp ce se prăjesc, preparați un sos pe bază de smântână și serviți.
Indiferent dacă transformați această idee în crochete de mărimea unui burger sau în biluțe mai mici, acel exterior auriu înseamnă că nu veți mai privi somonul conservat ca până acum.
Paste cu somon, altfel decât știați
Încercați această rețetă de paste simplă, dar hrănitoare, care are deja zeci de vizualizări pe TikTok, perfectă pentru orice seară a săptămânii. Începeți prin a pregăti un pesto de măsline amestecând măsline fără sâmburi, roșii uscate, busuioc, usturoi și ulei de măsline.
Căliți câțiva căței de usturoi într-o tigaie și apoi adăugați acest pesto de măsline împreună cu somonul din conservă. Adăugați roșii cherry tăiate în jumătate și paste fusilli pe care le-ați fiert înainte. Dacă pastele vi se pare prea uscate, puteți adăuga o parte din uleiul din conservă.
Sau încercați burgeri cu somon
Există un milion de modalități de a face și de a servi un burger suculent de vită, la grătar, dar nu e nimic în neregulă dacă încercați și altceva. Dacă v-ați hotărât, preparați niște burgeri delicioși cu somon la conservă, în loc de burgeri din carne de vită.
Somonul conservat este perfect pentru asta, deoarece are ceva din textura cărnii de vită. Amestecați somonul cu pesmet pankol adăugați arome precum mărar, lămâie, pătrunjel și capere și fie puneți pe grătar, fie le preparați într-o tigaie antiaderentă.
Utilizați conserva de somon și la supă
Putem prepara supă în diferite feluri și cu tot felul de ingrediente, iar unul dintre ele supa de pește. Deși codul este peștele tradițional când facem supă sau ciorbă de pește, somonul conservat este un înlocuitor perfect.
Îl puteți folosi în supă alături de cartofi, slănină și mazăre, adăugând multă lămâie și alte ierburi aromate.
Încercați această delicatesă pentru ceva total diferit
Dacă nu ați auzit niciodată de kulibiac de somon, nu sunteți singurii. Această delicatesă rusească a cucerit lumea și, deși există câteva versiuni diferite ale acesteia, elementele de bază sunt somonul – și alte câteva ingrediente – învelite într-o crustă de patiserie.
Una dintre cele mai populare versiuni ale acestui preparat combină somonul, chiar de la conservă, cu orez, ciuperci și spanac, iar totul se învelește într-o crustă de patiserie. Va lua ceva timp, dar merită!