Adevărul despre explozia de la Crevedia! Raportul preliminar al MAI arată ce s-a întâmplat, de fapt.
Adevărul despre explozia de la Crevedia!
În raportul preliminar al M.A.I reiese că intervenția fizică asupra incendiului provocat de explozia stațiilor GPL s-a produs la o oră distanță de la producerea primei explozii.
Arderea s-a manifestat cu flacără violentă şi degajare mare de fum la 3 cisterne de transport GPL, autovehiculele din incintă şi imobile alăturate
Ulterior în jurul orelor 20:56, respectiv 21:46 s-au produs alte 2 explozii în aceiași incintă care au determinat propagarea incendiului la mai multe imobile.
Din datele preliminare obținute, obiectivul nu mai deţinea autorizație de securitate la incendiu din data de 30.07.2020 şi are închisă activitatea de la data de 14.10.2020.
Pe timpul unui control de prevenire desfăşurat în anul 2020 la acest obiectiv, s-a constatat utilizarea unei pompe de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată.
Adevărul despre explozia de la Crevedia. Din primele informații la momentul producerii evenimentului pe amplasament s-au desfăşurat operațiuni de transvazare neautorizate.
@focusnewstvExplozia de la Crevedia
Măsuri aplicate în gestionarea evenimentului
– la nivel central:
– informarea primului-ministru şi conducerii M.A.I.
– constituirea unei celule de criză la nivelul MAI pentru coordonarea acţiunilor; • monitorizarea şi coordonarea situaţiei din teren prin structura de specialitate a Departamentului pentru Situații de Urgență, care este în permanentă legătură cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații de Urgență; – la nivel local:
– începând cu ora 19:52 la locul evenimentului au fost alocate următoarele resurse: ISU BIF – 14 ASAS, 1 Autospeciala cu roboți, 1ASPA, 1 autoscară, 2 PMA, 7 SMURD B2, 4 UTIM, 1 descarcerare, 1 CBRN, 1 PCM.
ISU DB 6 ASAS, 1 ATPVM, 11 EPA, 2 PMA, 1 microbuz;
– ISU PH – 3 ASAS;
– IGAV-1 elicopter SMURD;
IGPR – 29 de polițiști;
IGJR – 30 de Jandarmi;
SAJ DB-9 echipaje.
operative;
– deplasarea la fața locului a autorităților administrației publice locale, reprezentanţi – creşterea capacității operaționale la Nivel IV Alertă Roşie la nivelul – activarea Planului roşu de intervenție (19:39) la nivelul ISU DB şi a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmboviţa şi Nivel III Alertă Portocalie la Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Bucureşti-Ilfov; • în urma analizei situației, conducerea intervenției este asigurată de Şeful DSU, inspectorul şef al ISU BIF şi prim-adjunctul inspectorului şef al ISU DB;
de la ITM, Garda de mediu;
a fost emis mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populaţiei;
aer comprimat, precum şi pentru înlocuirea/rotirea personalului la locul au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea cu rezervă de spumogen şi butelii cu
intervenţiei;
intervenţiei şi au fost evacuați preventiv aproximativ 3.000 locuitori;
a fost stabilit un perimetru de siguranță de aproximativ 800 metri faţă de locul
– activarea mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene