Horia Brenciu a publicat recent în mediul online o imagine în care apare cu o mască de oxigen la nas, lucru ce i-a îngrijorat pe cei care au văzut imaginea, în special pe fanii artistului. La ceva timp după ce a fost publicată imaginea pe rețelele de socializare, unul dintre reprezentanții acestuia a declarat pentru playtech.ro că artistul este acasă și că face aerosoli.

Același reprezentant a mai declarat pentru sursa anterior citată că artistul a răcit, însă nu a fost nevoie să meargă la spital, așa cum au considerat toți cei care au văzut imaginea respectivă.

„Horia (Brenciu – n.r.) e acasă. Făcea aerosoli. E doar răcit, dar nu a fost nevoie să ajungă la spital”, a declarat reprezentantul lui Horia Brenciu.

Mai multe vedete sunt răcite

Horia Brenciu nu este singura vedetă din România care a anunțat că a intrat în contact cu o anumită formă de răceală sau gripă.

Mihai și Elvira Petre au anunțat că au apelat la ajutorul medicilor din cauză că s-au îmbolnăvit. Cei doi au declarat că se simt bine în prezent și că a fost vorbea doar de administrarea anumitor medicamente pentru a se face bine.

Nu este de mirare că din ce în ce mai multe vedete anunță că sunt răcite, asta în contextul în care, în România, numărul celor care au simptome de gripă și răceală a crescut simțitor în ultima perioadă.

Nu este vorba despre o epidemie de gripă

Totuși, autoritățile nu au declarat epidemie de gripă, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat de ce s-a luat o astfel de decizie. Potrivit oficialului român, declararea unei epidemii vine la pachet cu anumite măsuri restrictive, pe care nimeni nu le dorește dacă stăm să ne gândim că nu de mult a trebuit să respectăm astfel de măsuri.

„Legea 95 îmi permite să adopt o instrucțiune privind o stare de alertă epidemică pentru că declararea epidemiei pe baza unui ordin de ministru ne-ar pune într-o situație – există o lege adoptată în timpul pandemiei, legea 136 – în care să avem restricții. Ați văzut că abordarea noastră a fost una care să vină în sprijinul desfășurării normale a activității economice și sociale, să menținem școlile deschise, nu să introducem iar chestiuni legate de carantină și izolare.

Emiterea unui ordin de ministru ar fi generat o astfel de situație. Prefer să adoptăm, pentru că nu e o situație dramatică, este o situație fără precedent în această perioadă. Ați văzut, însă, că în urmă cu 5 sau 10 ani, în luna februarie aveam mai multe cazuri viroze, am avut și 170.000 de cazuri de viroze pe săptămână. Este doar mai devreme”, a spus ministrul Sănătății.