Mihaela Bilic atrage atenția la anumite tipuri de iaurt cu fructe. Ea spune că nu trebuie să ne luăm neapărat după conținutul de grăsime. Ce aspect este important?
Atenție la tipurile de iaurt cu fructe din supermarket
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a transmis un avertisment la tipurile de iaurt cu fructe din supermarket, subliniind că nu ar trebui să ne ghidăm după conținutul de grăsime sau numărul de calorii, ci după cantitatea de zahăr adăugată.
Într-un mesaj adresat publicului, Mihaela Bilic a subliniat că iaurtul de fructe poate fi înșelător, deoarece produsul poate conține cantități semnificative de zahăr adăugat.
„Cum alegem iaurtul cu fructe? Ei bine, nu după conținutul de grăsime și nici după numărul de calorii, ci după cantitatea de zahăr care a fost adăugată. Cu cât mai puțin cu atât mai bine”, a spus nutriționistul într-un clip postat pe Facebook.
Expertul în nutriție a explicat că este important să verificăm eticheta și să acordăm atenție termenului „zaharuri” menționat pe ambalaj. Mihaela Bilic a oferit un exemplu practic, arătând că, din cantitatea totală de zaharuri indicate pe etichetă, care include lactoza (zahărul natural din lapte), ar trebui să scădem 3,5 grame (cantitatea de lactoză prezentă în orice tip de lapte). Ceea ce rămâne reprezintă zahărul rafinat adăugat.
Anumite sortimente de pot conține foarte mult zahăr
Medicul nutriționist a subliniat diferențele semnificative între diversele sortimente de iaurt cu fructe, arătând că unele pot conține cantități foarte mari de zahăr adăugat. Bilic a atras atenția că, în unele produse, această cantitate poate atinge 10 grame sau chiar mai mult, echivalentul a două lingurițe de zahăr la 100 de grame de produs.
„Veți vedea că în funcție de sortiment, cantitatea de zahăr adăugat poate să varieze năucitor”, a atras ea atenția.
„Ce înseamnă 10g? Țineți cont că o linguriță de zahăr are 5g, așa că într-un astfel de produs aveți două lingurițe de zahăr la suta de grame de produs”, a mai spus Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic a oferit un sfat clar consumatorilor, sugerând că, dacă doresc să opteze pentru un iaurt cu fructe, ar trebui să aleagă variantele cu conținut scăzut de zahăr adăugat.
„Dragii mei, dacă vă doriți un iaurt cu fructe atunci mergeți pe o variantă cu cât mai puțin zahăr adăugat și asta înseamnă să nu depășească 7g de zaharuri pentru că altfel este budincă și un desert nu e egal un iaurt. Acum știți!”, a conchis medicul.