Adevărul despre înghețată! Mihaela Bilic ne spune de ce nu este bine să o mâncăm pe caniculă

inghetata

SURSA FOTO: Dreamstime

Una dintre cele mai mari plăceri ale sezonului călduros pentru cei mai mulți dintre noi ar putea să devină doar o amintire dacă vor citi rândurile ce urmează. Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce delicioasa înghețată este dăunătoare corpului nostru în zilele caniculare.

„Gelateriile” ar intra în faliment dacă am asculta cu toții sfatul medicului nutriționist Mihaela Bilic. Colorată, dulce și aromată, fie că este de vanilie, fistic sau mentă, fie că e de fructe de pădure, unt și nuci pecan sau caramel, delicioasa înghețată este un dușman pentru corpul nostru în zilele toride de vară când vrem să ne răcorim!

Desertul nostru favorit în sezonului de vară este pe cât de bun, pe atât de nociv, dacă este consumat în cantități mari.

Potrivit cunoscutului nutriționist Mihaela Bilic, înghețata trebuie consumată cu moderație și dacă regula nu este respectată riscăm să ne alegem cu multe, foarte multe calorii în plus. Un singur păhărel de înghețată poate ajunge chiar și la o mie de calorii: mai pe înțelesul tuturor – grăsime care poate aduce hipertensiune.

Serbetul e mai sănătos

Și alți indici ai sănătății ar putea fi afectați. Astfel, trigliceridele și colesterolul vor crește, de asemenea, din cauza cantității exagerate de înghețată.

Mihaela Bilic spune că este bine să înlocuim înghețata cu serbetul, fiindcă acesta este mai sănătos. Conține doar piure de fructe și zahăr, în timp ce în înghețată găsim și: lapte, ouă, zahăr mai mult, toate acestea fiind combinate cu fructe.

”Înghețata este, fără îndoială, desertul preferat al verii. Vorbim astăzi despre înghețata de fructe și sora ei vegană, serbetul. Care este diferența dintre ele?

Ei bine, în primul rând la capitolul compoziție. În înghețată avem lapte, ouă, zahăr și fructe, în schimb, în sorbet avem doar piure de fructe și zahăr. Este un fel de spumă de fructe congelată. Poate fi un avantaj pentru cei care vor, iată, să evite produsele de origine animală, căci aici avem produs vegan.”, a explicat Mihaela Bilic pe canalul său de youtube.

Zahărul dăunează creierului

De-a lungul timpului, s-a observat că prea mult dulce afectează și funcționarea creierului. După o cantitate mare de zahăr mâncată riscăm să avem probleme cu memoria, nu ne mai putem concentra și așa poate apărea și o stare de anxietate.

În același timp, zahărul este cel care provoacă inflamații în organism. În contact cu pancreasul, zahărul va face în așa fel încât acest organ să ”lucreze” ore suplimentare. Astfel, se va produce hormonul care reglează glucoza din sânge și inflamația.