Adevărul despre înțelegerea dintre Ungaria și Rusia! Se întâmplă chiar la granița României

Sursă: Dreamstime

Joi, șeful de cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyas, a recunoscut că plafonarea preţurilor la utilităţi pentru gospodării nu ar fi posibilă fără importurile de gaz din Rusia, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care vecinii României au legături atât de strâns cu Moscova.

Șeful de cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyas, a declarat joi, că plafonarea preţurilor la utilităţi pentru gospodăriile din Ungaria nu ar fi posibilă fără importurile de gaz din Rusia, transmite MTI.

Gergely Gulyas a precizat, într-o conferinţă de presă, că menţinerea dialogului cu Rusia este în interesul Ungariei şi al Europei în ansamblu, la fel şi întărirea legăturilor economice în cea mai mare măsură posibil. El a adăugat că Europa trebuie să facă tot posibilul pentru a împiedica un conflict, un război ori violenţe în Ucraina şi în regiune.

Ungaria este „conştientă de poziţia şi ponderea sa”, a menţionat oficialul ungar, explicând că din acest motiv probabil că nu va depinde de Ungaria „dacă SUA şi Europa doresc sau vor să ofere Rusiei garanţiile pe care le cere”. Totuşi, problemele securităţii energetice şi relaţiile cu Rusia sunt inseparabile în egală măsură pentru Ungaria şi pentru Europa, a spus Gulyas.

Potrivit şefului de cabinet al premierului ungar, rezervele de gaz ale Ungariei din Rusia sunt asigurate până în 2036.

Viktor Orban a dat semnalul la nivel european: Deșteptați-vă!

Viktor Orban vine cu un îndemn categoric. Deșteptați-vă! Statele membre nu trebuie să accepte deciziile politice adoptate de Curtea de Justiţie a UE. Acesta este opinia categorică exprimată de premierul Ungariei.

”Statele membre nu trebuie să accepte deciziile politice adoptate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în numele popoarelor şi guvernelor statelor membre”, a scris Viktor Orbán în textul său intitulat „Samizdat 16”, publicat vineri pe site-ul prim-ministrului citat de presa maghiară.

El a arătat că nu este vorba doar de cauza Poloniei şi Ungariei, ci este o cauza comună a tuturor cetăţenilor şi statelor membre ale Europei. „Deşteptaţi-vă!”, a subliniat premierul ungar.

Victor Orban, critici dure la adresa CJUE

În opinia sa, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost întotdeauna o componentă importantă în “maşinăria complexă” a Uniunii.

„Astăzi însă – a remarcat el – ambiţiile instanţei au crescut. S-a erijat în nava amiral a aspiraţiilor federaliste europene”, a scris Orban.

El a mai adăugat că acest lucru reiese din declaraţiile preşedintelui CJUE cu privire la sentinţa care este aşteptată în data de 16 februarie. Curtea o va pronunţa în legătură cu procedurile iniţiate de Polonia şi Ungaria. Premierul a apreciat că declaraţiile preşedintelui Curţii vor fi documente importante în istoria Uniunii Europene. Viktor Orbán este de părere că declaraţiile preşedintelui nu lasă prea multe îndoieli cu privire la sentinţa care va fi pronunţată.

Potrivit preşedintelui instanţei, judecătorii de la Luxemburg nu trebuie să decidă asupra dosarului aflat în faţa lor. Ci asupra viitorului integrării europene.