Adevărul despre Ion Țiriac. S-a aflat ce religie are miliardarul român. Subiectul a fost abordat chiar de el în urmă cu ceva vreme. El a declarat într-un interviu că face parte din „Biserica lui Isus Hristos și a Sfinților din Zilele din Urmă”, adică a mormonilor. Revista „Capital” a publicat în urmă cu mai mult timp un articol în care afirmă că prin biserica mormonilor „au trecut miliardarii lumii, inclusiv Ion Ţiriac, cel mai bogat român”. De altfel, însăși Țiriac a declarat că este mormon, conform Capital, într-un interviu acordat lui Marius Tucă în 2008.

Trebuie explicat că religia mormonă sau cultul mormon implică mai mult banul decât divinitatea, biserica având o avere fabuloasă și fiind amfitrioana unor mari companii. De asemenea, pe lângă miliardarii care s-au convertit la acest cult creștin mai sunt și numeroși politicieni mormoni. Astfel, această sectă este foarte bine susținută de serviciile secrete ale lumii, susține siteul retetesivedete.ro.

În privința averii Biserica lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, se spune că la mormoni se aplică „zeciuiala”, mormonii donând a zecea parte din venitul lor către biserică, conform perceptelor vechi-testamentare. „Din această sursă, biserica adună, în fiecare an, peste 5 miliarde de dolari”, se arată în diverse reportaje din mediul online.

„Spiritul antreprenorial al bisericii a format oameni de afaceri puternici, printre care candidaţii la preşedinţia SUA Mitt Romney şi Jon Huntsman Jr. Alţi directori executivi celebri adepţi ai religiei mormone sunt David Neeleman, fondatorul Jet Blue, Eric Varvel, directorul executiv al Credit Suisse, şi Gary Crittenden, fostul director financiar al Citigroup”, a relatat capital.ro. În plus, mormonii deţin un număr mare în cadrul conducerii unor companii mari, inclusiv Marriott, American Express, Dell, Lufthansa, Fisher-Price şi Deloitte. Membrii acestei biserici sunt monogami și s-au opus la un moment dat poligamiei.

Din Biserica lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă s-au desprins grupuri care își doreau poligamia. În Canada a fost cea mai puternică mișcare și cel mai mare grup. Despre acești mormoni poligamiști se vorbește ca făcând parte dintr-o sectă, deși ei își spun tot Biserică. Winston Blackmore, 64 de ani, liderul acestei secte, este descris drept „cel mai cunoscut poligamist din Canada”. Se presupune că are 149 de copii cu cele 27 de soții ale sale „spirituale” – printre care se aflau și minore.
Winston Blackmore și un alt lider mormon, James Oler, în vârstă de 53 de ani și care era căsătorit cu 5 femei în același timp, au fost condamnați în 2017 de Curtea Supremă de Justiție din British Columbia, Canada, pentru practicarea poligamiei, după o bătălie legală de zeci de ani, transmite RT.