Loboda, alimentul minune care întărește vasele de sânge
Loboda conține vitamina K, ajutând la fixarea calciului în organismul uman. De asemenea, loboda întărește vasele de sânge şi împiedică formarea cheagurilor de sânge, prevenind atacurile cerebrale. În plus, loboda stimulează metabolismul și detoxifică organismul uman.
Nu doar loboda este un aliment minune, ci și urzicile! Acestea au numeroase beneficii asupra organizmului uman datorită aportului lor de fier, siliciu, magneziu, potasiu, vitamina B2, vitamina K, vitamina C şi betacaroten.
Urzicile: secretul natural împotriva căderii părului
Urzicile sunt ideale în dietele de detoxifiere. Totodată, urzicile întăresc sistemul imunitar datorită vitaminei C.
De asemenea, oamenii care se confruntă cu mătreața sau cu căderea părului ar trebui să fiarbă un kilogram de urzici, apoi să-și toarne amestecul pe păr, după ce l-au spălat cu șampon și balsam.
În plus, persoanele care se confruntă cu anemia ar trebui să mânânce des urzici datorită conținutului bogat de fier. De aceea ți-am scris o rețetă simplă de mâncare de urzici în rândurile următoare, spor la citit!
Rețetă simplă de mâncare de urzici
Din fericire, rețeta respectivă este simplă și se pregătește în doar 40/45 de minute. Ai nevoie de: șase grămezi de urzici, o lingură făină, trei căței de usturoi și o ceapă mare.
Lasă urzicile la fiert cinci minute. Între timp, toacă ceapa și cățeii de usturoi. După ce s-au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt, însă păstrează o cană din apa fiartă.
Apoi călește ceapa până devine translucidă, după care adaugă urzicile tocate, o lingură de făină și usturoiul tocat. Presară sare și toarnă cana cu apa fiartă peste compoziția din tigaie, apoi amestecă continuu ca să nu se prindă mâncarea de tigaie.
Dacă cunoașteți deja această rețetă de mâncare de urzici, puteți încerca altă rețetă simplă aici.
Dacă nu îți place mâncarea de urzici, atunci poți bea ceai de urzici.
Cum se face ceaiul de urzici?
Ceaiul de urzici este ideal daotrită calităţilor sale digestive şi detofixiante. În plus, este simplu de preparat: peste două linguri de frunze de urzici se toarnă 250 ml sau 300 ml apă clocotită şi se lasă la infuzat 10 minute.
Ceaiul de urzici poate fi preparat atât din frunze verzi, cât și din frunze uscate. În plus, poți adăuga miere sau alți îndulcitori alimentari pentru a-i oferi un gust dulce.