Adevărul despre magneziu.Cât este de bun pentru sănătatea ta?

Adevărul despre magneziu. Vrei un somn mai bun sau reducerea anxietății? Urmezi sfaturile unor influenceri sau sutele de reclame de la TV și crezi că ai găsit soluția: suplimentele cu magneziu. Dar cât sunt de eficiente te-ai întrebat?

Pe internet, influncerii susțin că suplimentele cu magneziu pot duce la un somn mai bun, la reducerea stresului și a anxietății și chiar pot îmbunătăți digestia. Pare remediul perfect. Singura problemă este că ne lăsăm ademeniți de reclamele la suplimente, fără să facem mai întâi propriile noastre cercetări, scrie The Independent.

Industria suplimentelor a explodat, zeci de companii fiind susținute de influenceri care fac reclamă la poțiuni care promit totul, de la „piele strălucitoare” și „productivitate crescută” până la „un somn mai bun”.

Industria suplimentelor nutriționale va ajunge la 110 miliarde de lire sterline până în 2028

Se estimează că industria suplimentelor nutriționale va avea o valoare de 110 miliarde de lire sterline până în 2028. Așa că nu e de mirare că și copiii vorbesc acum cu mare interes de colagen, B12 și vitamina D, urmând orbește trucuri de wellness și anti-îmbătrânire pe internet.

Așadar, care este adevărul despre suplimentele cu magneziu, pe care le promovează diverse vedete pe bani frumoși? Jana Abelovska, farmacist la Click Pharmacy, spune:

„Sănătatea și bunăstarea sunt prioritare în mintea oamenilor. Vitaminele și multi-vitaminele au devenit produse tot mai populare printre adulț, care, adesea, le iau fără să știe dacă sunt, sau nu bune.”

De ce a crescut popuaritatea magneziului

Când vine vorba de magneziu, popularitatea sa se datorează probabil puterilor sale de relaxare musculară, care pot ajuta oamenii să doarmă mai bine.

„Unele studii au arătat că ar putea fi util pentru durerile musculare, după un antrenament intens, precum și pentru reducerea spasmelor musculare”, explică Abelovska.

„De asemenea, poate fi util în tratarea anxietății, deoarece se pare că magneziul poate scădea cortizolul, un hormon asociat în mod obișnuit cu stresul.”

Potrivit NHS, mineralul ajută la transformarea alimentelor pe care le consumăm în energie și încurajează glandele paratiroide să funcționeze în mod normal în producerea hormonilor pentru menținerea sănătății oaselor. În Marea Britanie, se recomandă ca bărbații adulți să consume 300 mg de magneziu pe zi, în timp ce femeilor li se recomandă 270 mg.

Abelovska adaugă că suplimentele „transdermice” de magneziu – produse absorbite prin piele – devin și ele foarte popular. Este vorba de spray-urile cu magneziu, plasturii și cremele topice. Este răspunsul la unele studii care susțin că suplimentele ar putea avea o acțiune mai rapidă transdermică, decât sub formă de tablete.

Când și de ce este benefic magneziul

Popularitatea magneziului a fost simțită în întreaga industrie. Rachel Mason, fondatorul companiei de wellness pentru femei Our Remedy din Marea Britanie, spune că magneziul a devenit cel mai mai bine vândut. Un merit aparte l-a avut TikTok – în prezent există peste 200.000 de videoclipuri pe platformă în care oamenii vorbesc constant despre asta.

„Magneziul este deosebit de bun în timpul menopauzei pentru că poate ajuta la atenuarea simptomelor precum insomnia, durerile articulare și anxietatea”, spune ea.

Ea admite că a decide ce suplimente ar trebui să luați și de unde să începeți poate fi o sarcină copleșitoare.

Citratul de magneziu nu trebuie confundat cu glicinatul de magneziu

Citratul de magneziu, care nu trebuie confundat cu glicinatul de magneziu, este un laxativ natural și mulți oameni spun că l-au încercat doar pentru a fi surprinși de acest mic, dar nefericit detaliu. Mason recomandă să știți mai multe despre propriul corp, înainte de a urma planul personalizat al altei persoane.

„Abordările personalizate sunt esențiale – recomand întotdeauna oamenilor să înceapă prin a-și identifica preocupările specifice de sănătate”, spune ea, adăugând că un test de sânge este cea mai bună modalitate de a determina orice deficiență în primul rând.

„Acest lucru oferă oamenilor un sentiment mai clar al motivului pentru care trebuie să ia suplimente”, subliniază ea.

Alegeți calea naturală, nu pe cea artificială!

Există multe alimente bogate în magneziu pe care poți să le încorporezi în dietă, înainte de a merge pe calea artificială. Cele mai bune sunt nucile, peștele, bananele, fasolea și semințele de dovleac.

Dacă aveți de gând să încercați o marcă de multivitamine, ar trebui să includă o putere ridicată a nivelurilor de vitamina B și cel puțin 150 mg de magneziu chelat, minimum.

„Ca în orice, este important să folosiți companii bune care fac produse bune”, spune ea.