Mămăliga este unul dintre preparatele care poate fi combinat cu aproape orice. Ea poate fi făcută atât din mălai cât și din griș și oferă mai multe beneficii pentru organism. Trebuie menționat faptul că mălaiul este unul dintre ingredientele care nu conține gluten, astfel încât poate fi consumat și de persoanele care au intoleranță la el.
În ceea ce privește beneficiile mămăligii, acest preparat este bogat în nutrienți, vitamine, dar și minerale esențiale pentru o funcționare normală a organismului. Mălaiul conține grăsimi sănătoase benefice pentru funcționarea intestinelor, îmbunătățind astfel digestia.
Totodată, mămăliga este indicată și în curele de slăbit. Trebuie menționat faptul că toate aceste beneficii pe care le are mămăliga se datorează porumbului, care conține vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina. În același timp, porumbul mai conține și o cantitate mare de fosfor, magneziu, zinc, potasiu, cupru, seleniu şi mangan.
De ce este recomandată mămăliga în curele de slăbit?
Mămăliga este recomandată atât în dietele pentru slăbit cât și în alimentația bebelușilor sau a copiilor mici, în contextul în care are un conținut foarte mic de calorii. Ea poate fi combinată cu iaurt, dar și cu legume, iar întreg preparatul oferă o imunitate mai puternică celor care o consumă.
Studiile au demonstrat că mămăliga poate reduce riscul la cancer. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că atunci când este consumată destul de des, aceasta reduce riscul de cancer la colon şi reduce riscul de formare a hemoroizilor.
Aceștia susțin că pe lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, mămăliga mai are și un efect anti-oxidant asupra corpului. Astfel, datorită conţinutului de grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi, aceasta poate reduce nivelul de colesterol rău. Trebuie menținat faptul că persoanele care consumă mămăligă au o inimă sănătoasă, iar circulația sângelui este și ea favorizată.
Mămăliga este unul dintre alimentele care se prepară într-un mod foarte ușor. Într-o oală se toarnă trei căni de apă, puțin ulei de flarea soarelui, dar și un vârf de sare. În momentul în care apa începe să fiarbă, focul se dă la minim, iar treptat se adaugă o cană de mălai și se amestecă cu o lingură de lemn. Acest preparat este recomandat să fie consumat alături de iaurt, în contextul în care ambele alimente vorî îmbunătăți digestia.