Adevărul despre mici! Ce efect au mititeii asupra creierului

mici, mititei cu muștar

SURSA FOTO: Dreamstime

Adevărul despre mici! Deși sunt unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din România, au efecte nocive asupra creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea a spus care sunt acestea.

Adevărul despre mici! În rândul românilor, sunt unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare. Cu toate acestea, se pare că au efecte nocive asupra organismului.

Ar trebui să mâncăm mici numai de două sau trei ori pe an

Prof. dr. Vlad Ciurea a spus că „de la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație.

Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”. Potrivit neurochirurgului, mititeii ar trebui consumați doar de două sau trei ori pe an.

„Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.

Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă.

Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a explicat el în cadrul emisiunii iThink, moderată de Iusti Fudulu la Antena 3 CNN.

Întrebat cum putem păcăli creierul, dacă el nu are nevoie de aceste alimente, prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că oamenii trebuie să înveţe să-şi „păcălească” creierul, nu să îl „intoxice”.

„Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat.

Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a precizat acesta.

Când ar trebui consumată cafeaua?

Recent, neurochirurgul Vlad Ciurea și-a exprimat opinia medicală și despre consumul de cafea. El susține că aceasta nu trebuie consumată „în niciun caz” dimineața, imediat după ce ne trezim.

Potrivit lui, trebuie să consumăm apă plată de dimineață, pe stomacul gol, nu cafea. El susține și că ar fi cel mai bine ca apa să fie la temperatura camerei.

Profesorul a explicat și care este modul corect de a consuma cafeaua, pentru a culege doar beneficiile, nu și pericolele pentru sănătate.

„Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine.

Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe”, a precizat medicul.

Tot el recomandă și apa cu lămâie, pe stomacul gol, care curăță și hidratează corpul.

Neurochirurgul atenționează că micul dejun nu ar trebui consumat niciodată în grabă. În plus, el spune că ar trebui să conțină alimente ușor de digerat. În acest sens, el ne sfătuiește să evităm alimentele prăjite. Mai multe puteți citi aici.