Ioan Gheorghe Maurer este omul care a contribuit din plin pentru ca Ion Țiriac să-și definitiveze studiile. Mai exact, la acea vreme, omul de afaceri deja juca tenis și se deplasa la turnee, motiv pentru care nu avea timp și pentru studii.

Totodată, pe lângă că la ajutat să finalizeze studiile. Ioan Gheorghe Maurer l-a ajutat pe miliardar să facă rost și de pașaport chiar înainte să termine liceul pentru a putea pleca într-un turneu.

În același timp, Ion Țiriac a reușit să finalizeze clasele a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul în doar patru luni de zile, la final fiind întrebat la ce facultate vrea să meargă.

“Pot să-mi exprim încă o dată public recunoştinţă în faţa familiei Maurer (n.r. Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în epoca Ceauşescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, ştia situaţia mea.

La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: Domnule, dumneata nu mai ai paşaportul. Eu am reacţionat: Sunteţi nebuni?Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneţi-le şefilor. Cum să nu am eu paşaport, ce, am omorât pe cineva?!

Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat şi a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Si pe urma mi s-a spus: Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?”, a povestit Ion Ţiriac, la Pro Tv.

Ce poreclă avea Ion Țiriac în perioada școlii

Pentru Ion Țiriac, perioada anilor de școală a fost una destul de agitată. Pe lângă performanțele înregistrate la sport, profesorii și-au dat seama și de capacitățile intelectuale ale miliardarului, așa că i-au găsit o poreclă pe măsură.

Totodată, omul de afaceri povestește că la acel moment nu își dădea seama cât de importantă este școala, canalizându-și toată energia pe activitățile sportive.

“Brânză bună în burduf de câine, aşa îmi spuneau profesorii la şcoală. Nu îmi dădeam seama cât de importantă era şcoala. Nu am fost foarte bun, nu am avut note mari, pe mine mă interesa sportul.

La ora 13:00 plecam de la şcoală şi până la 19:00 făceam sport: fotbal sau rugby. Înainte de 1989, sportul era gratuit în România, acum părinţii plătesc pentru asta”, a mai povestit Țiriac.