Adevărul despre ouă. Ce se întâmplă în organsim dacă le mănânci zilnic
Adevărul despre ouă. Ouăle sunt un aliment fantastic. De fapt, se spune că sunt unul dintre cele mai bune alimente din lume.
Și există suficiente motive pentru care ar trebui să adaugi ouă în dieta zilnică, de la faptul că asigură necesarul de proteine până la argumentul cel mai simplu: sunt ieftine.
Acest site arată care sunt cele mai importante 10 motive pentru care ouăle nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică.
1. Bogate în vitamine și minerale
Ouăle sunt o sursă fantastică de vitamine și minerale diferite. Un ou conține aproximativ 20% din vitamina B2 recomandată zilnic, 23% din cantitatea recomandată de seleniu și o cantitate mare de vitamine A, D, E și B6.
Adăugați la această listă calciu, zinc și acid folic și aproape că nu mai e nevoie să luați multivitamine! Un ou are un pic din aproape fiecare nutrient de care aveți nevoie.
2. O mulțime de proteine
Un ou fiert tare are 6 grame de proteine. Este mult pentru un ou mic! Mai ales că un ou are un conținut atât de scăzut de calorii. Proteinele sunt esențiale pentru a vă oferi energie, a construi mușchi și a vă menține corpul sănătos în general. Un ou simplu îți va oferi proteinele de care ai nevoie pentru a te menține în mișcare!
3. Ajută colesterolul HDL
Colesterolul HDL este cunoscut drept colesterolul „bun”. Este tipul de colesterol care ajută să vă reduceți riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte probleme de sănătate. Consumul de ouă va ajuta la creșterea nivelului de HDL și la scăderea riscului unor boli.
4. Multă colină
Colina este unul dintre acei nutrienții de care aveți nevoie. Ajută la formarea membranelor celulare, ceea ce, după cum probabil ați ghicit, este destul de important. Un ou întreg are aproximativ 100 mg de colină, ceea ce îl face o sursă incredibilă a acestui nutrient trecut cu vederea. Un ou vă ajută să faceți mai multe celule sănătoase și să rămâneți în viață!
5. Au gust bun
Ouăle sunt delicioase! Sunt cremoase, sărate și puțin dulci și puteți să le mâncați simple.
6. Ouăle sunt incitante
Nu te vei plictisi niciodată să mănânci ouă pentru că le poți pregăti în diferite feluri. Puteți face o omletă, le puteți face jumări sau puteți pregăti un sufle. Puteți folosi ouă și pentru un sandviș cu ouă.
7. Sănătatea ochilor
Ouăle au antioxidanți numiți luteină și zeaxantină, care ajută la reducerea riscului apariției problemelor oculare, cum ar fi cataracta. Gălbenușurile de ou sunt bune pentru sănătatea ochilor, deoarece aici se află toți antioxidanții.
Sănătatea ochilor este o problemă mare, mai ales pe măsură ce îmbătrânești și vederea începe să se înrăutățească. Adăugarea ouălor în dieta zilnică va ajuta mult ka încetinirea degenerescenței maculare.
8. Acizi grași Omega-3
Sunt un nutrient care ajută mintea și corpul să funcționeze la maximum. Consumul de ouă va oferi acizii grași omega-3 de care aveți nevoie pentru a reduce riscul unor boli de inimă. Există pe piață chiar și ouă care au un nivel mai ridicat de acizi grași omega-3.
9. Pierderea în greutate
Un studiu a arătat că persoanele care au mâncat ouă la micul dejun au consumat cu 180 de calorii mai puțin la prânz, patru ore mai târziu pentru că se simțeau sătule.
10. Sunt ieftine!
Ouăle sunt unul dintre cele mai ieftine și hrănitoare alimente. A mânca ouă la una dintre principalele mese zilnice veți putea economisiți bani, în timp ce mâncați sănătos.