Pâinea este benefică doar în cantități mici spune Vlad Ciurea
Renumitul medic Vlad Ciurea a adus în atenție pericolele legate de consumul frecvent de pâine albă, numită și „alimentul gol”. Specialistul în sănătate și nutriție a subliniat că pâinea albă conține doar amidon, care este transformat în zahăr și grăsimi în organism.
Consumul excesiv al acestui aliment poate duce la creșterea riscului de apariție a diabetului zaharat și duce la îngrășare. În plus, afectează sănătatea inimii și favorizează constipației, datorită conținutului scăzut de fibre alimentare.
Despre pâine, medicul Vlad Ciurea a explicat că în cantități mici este benefică, dar a avertizat asupra efectului negativ al consumului excesiv asupra activității cerebrale, deoarece amidonul, prezent în pâine, stă la baza carbohidraților.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.
Mierea și usturoiul, două produse care nu ar trebui să lipsească din alimentație
Medicul a dezvăluit și un alt aspect al regimului său alimentar personal, menționând că de aproximativ 10 ani nu a mai consumat cartofi prăjiți, deoarece consideră că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală.
„Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, mai spune medicul.
În schimb, Vlad Ciurea a subliniat beneficiile consumului zilnic de miere, descrisă drept un adevărat panaceu. Acest aliment este apreciat pentru capacitatea sa de curățare a vaselor de sânge, îndepărtarea depunerilor de colesterol, stimularea imunității și a activității cerebrale.
Medicul a abordat și subiectul usturoiului, susținând că acesta are beneficii dovedite de-a lungul a 5.000 de ani. El a dat ca exemplu poporul danez, care consumă în principal usturoi din Spania. Cu toate acestea, usturoiul din Spania nu se compară cu cel din România în ceea ce privește calitatea și beneficiile pentru sănătate, mai spune medicul.
„Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.