Profesorul Gheorghe Mencinicopschi atenționează cetățenii cu privire la două produse alimentare des cumpărate. Conform spuselor sale, parizerul şi crenvurştii nu ar trebui să se afle în coșurile de cumpărături ale oamenilor. Compușii chimici din compoziția lor reprezintă un pericol pentru sănătate.

„Dacă dai la copiii de 2 – 3 ani astfel de produse poate duce la ficat gras care la 9 – 10 ani s-ar putea transforma în ciroză”, este avertismentul specialistului pentru părinții din România.

„Nu este bun pentru sănătate. Trebuie să citim eticheta”

Gheorghe Mencinicopschi a explicat că majoritatea crenvurștilor nu respectă rețeta tradițională, fiind în realitate un derivat toxic din carne. Acesta atrage atenția să nu neglijăm eticheta produselor alimentare.

„Un astfel de produs nu este crenvurşti, este altceva. Este un produs procesat din carne sau şi din carne, dar nu este crenvurşti. Nu este bun pentru sănătate.

Trebuie să citim eticheta. Legea obligă etichetarea cu eticheta compoziţională. Acolo vom vedea în ordinea descrescătoare ingredientele dintr-un aliment. Trebuie să citim şi eticheta nutriţională. Dacă nu înţelegeţi semnificaţia a măcar trei ingrediente, lăsaţi-l pe raft, nu-l cumpăraţi.

Parizerul şi crenvurştii au aceeaşi pastă. Parizerul a avut variante dietetice prin anii 1960. Era făcut numai din carne mânzat, calitatea 1. Astăzi, medicii nu ştiu că de fapt ceea ce denumesc ei parizer nu are nicio legătură cu parizerul autentic”, a spus dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit România TV.

„Ne putem îmbolnăvi de boli cardivasculare”

De asemenea, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a explicat că un consum excesiv de crenvurști sau parizer poate duce la apariția unor grave afecțiuni medicale, de la ficat gras până la accidente vasculare celebrale.

„Au foarte mulţi acizi graşi saturaţi, grăsimi care sunt aterogene. Ne putem îmbolnăvi de boli cardiovasculare, infarct de miocard şi accident vascular cerebral.

Dacă dai la copiii de 2, 3 ani astfel de produse poate duce la ficat gras care la 9, 10 ani s-ar putea transforma în ciroză. Este o situaţie dramatică în România!”, a mai declarat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.