Echipa de cercetare a evaluat o serie de factori, inclusiv vârsta, fragilitatea și zonele de privațiuni și a comparat-o cu infecția post-vaccinare și a analizat datele de la participanții care și-au înregistrat simptomele, testele și vaccinurile pe aplicația britanică ZOE COVID Symptom Study între 8 decembrie 2020 și 4 iulie 2021, inclusiv 1.240.009 (imunizați cu prima doză) și 971.504 (imunizați și cu a doua doză) adulți vaccinați din Marea Britanie.

Simptome mai ușoare la persoanele vaccinate

Echipa s-a concentrat asupra infecțiilor care se dezvoltă la mai mult de 14 zile după imunizarea cu o doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca, moment în care imunitatea începe să se dezvolte în conformitate cu rezultatele unui studiu anterior publicat în The Lancet.

Toate simptomele au fost mai ușoare și au fost raportate mai puțin frecvent de persoanele care au fost vaccinate și care au fost pe jumătate mai susceptibile de a avea mai multe simptome în prima săptămână de boală.

Cercetătorii britanici au examinat în detaliu 2.278 de adulți care au avut COVID-19 după vaccinare și i-au comparat atât cu adulții vaccinați care nu au avut COVID-19, cât și cu adulții nevaccinați care au avut COVID-19.

S-a constat că adulții fragili, care trăiesc în zone cu un nivel ridicat de privațiuni sau au un stil de viață nesănătos, sunt mai expuși riscului de infectare cu COVID-19 și de îmbolnăvire, în ciuda faptului că sunt vaccinați, comparativ cu alte persoane vaccinate.

Care este cel mai frecvent simptom la persoanele vaccinate care contractează COVID

Strănutul a fost singurul simptom care a fost raportat mai frecvent la persoanele vaccinate cu Pfizer, însă indiferent de simptome și durată, observăm că infecțiile după două doze de vaccin sunt, de asemenea, mult mai ușoare, astfel încât vaccinurile schimbă cu adevărat boala în bine.

“Îi încurajăm pe oameni să facă și al doilea vaccin cât de repede pot”, a declarat profesorul Tim Spector de la King’s College din Londra și investigatorul principal al studiului ZOE COVID.