NU va fi invazie! Anunțul momentului în România. Este răsturnare totală de situație

Virgil Bălăceanu

Virgil Bălăceanu (SURSA FOTO: MApN)

Luni, 21 februarie, Generalul Virgil Bălăceanu a comentat ultimele declarații publice ale președintelui rus Vladimir Putin și a explicat care ar putea fi evoluția conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Generalul Virgil Bălăceanu a analizat discursul recent al președintelui rus Vladimir Putin și a spus că, momentan, Rusia nu are motive să invadeze Ucraina.

„Sunt convins că președintele Zelenski, consilierii săi politici şi generalii armatei ucrainiene vor evita un scenariu georgian. Scenariu care a însemnat o intervenţie din punct de vedere internațional legitimă a Georgiei pentru refacerea frontierei de stat, ca răspuns la provocările forțelor separatiste osetiene, dar pretext casus belli pentru Federația Rusă să intervină militar.

Deci nu avem pentru Federația Rusă în afară de ceea ce invocă în discursul său că a trecut istorica nerecunoaștere legitimă a Ucrainei ca scoatere în evidență a stării de corupției a Ucrainei. Dincolo de discursul respectiv şi de recunoașterea celor două republici, nu există un motiv de intervenţie militară”, a explicat Generalul Virgil Bălăceanu la Antena 3.

„Acest lucru creează o problemă pentru Putin, dar şi pentru Ucraina pentru că trebuie să admită politica faptului împlinit a lui Putin prin recunoașterea celor două republici”, a adăugat acesta.

Independența regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, decisă unilateral de Putin

Reamintim că Vladimir Putin a decis luni să recunoască independența regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.

De asemenea, tot luni, Consiliul de Securitate de la Kremlin a votat pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, ceea ce riscă să genereze întreruperea dialogului diplamatic dintre Rusiei, NATO şi Uniunea Europeană.

De altfel, tot luni, președintele rus a afirmat că includerea Ucrainei în NATO va însemna o amenințare sporită pentru Rusia întrucât în Articolul V din Tratatul NATO scrie că toate țările din Alianța Atlanticului de Nord trebuie să își apere membrii, dacă sunt atacați.

„Știu ucrainenii că țara lor a devenit o colonie? În Ucraina au impus sancțiuni împotriva propriilor cetățeni, a bisericii, a media, a bisericii ortodoxe

Auzim oameni de stat din Ucraina care spun că țara lor trebuie să aibă tehnologie nucleară – bombe și rachete care să le poarte. Dacă Ucraina va avea bomba atomică va fi o amenințare nu doar pentru Rusia, ci pentru toată Europa. Nu putem să permitem așa ceva

SUA, din 2014, au transferat miliarde de dolari și arme către Ucraina. Armata ucraineană funcționează cu consultanți străini, din NATO. Armele occidentale curg în Ucraina într-un flux neîncetat, sfidător, iar consilierii străini sunt responsabili de situație”, a declarat, luni seara, Vladimir Putin.