Adepții ”postului intermitent” susțin că acest mod de alimentație oferă o varietate de beneficii pentru sănătate și îi ajută să slăbească, să ardă grăsimi și să-și simplifice stilul de viață.
Site-ul Fitwirr prezintă o imagine de ansamblu a postului intermitent și la ce ne putem aștepta după acesta.
Ce este ”postul intermitent”
”Postul intermitent” este un termen umbrelă pentru modele de dietă care circulă între perioadele de mâncat și nemâncat. Spre deosebire de alte diete, planurile de post nu specifică anume cât de mult ar trebui să măncăm.
În schimb, se concentrează asupra momentului în care ar trebui să măncăm. Din acest motiv, mulți oameni consideră că postul intermitent este mai degrabă un tipar de a mânca decât o dietă tradițională.
Există unele protocoale standard de ”post intermitent” care includ
Metoda 16: 8 este o versiune populară a postului. Aceasta implică consumul de mese și gustări în timpul unei perioade de opt ore, în timp ce vă abțineți de la mâncare pentru restul de 16 ore. De cele mai multe ori, asta inseamnă să săriți peste micul dejun și să nu mănâncati nimic după cină. O ”fereastră„ tipică de mâncare în metoda 16: 8 este în fiecare zi de la 12 pm la 8 pm.
Metoda 5: 2 implică consumul de doar 500-600 de calorii timp de două zile din săptămână, urmând în același timp un model similar în celelalte cinci zile.
Dieta războinicului: această versiune a postului intermitent implică consumul de cantități mici de fructe și legume pe tot parcursul zilei și o mesă bogată seara, în timpul unei ferestre de patru ore.
Eat Stop Eat: în planul eat stop eat, postim 24 de ore într-o zi, pe săptămână. De exemplu, putem mânca seara la 6 seara într-o marți și să postim până miercuri la 6 seara.
Postul alternativ de zi: pentru acest plan, postim în fiecare zi a săptămânii. Există mai multe tipuri diferite, cu unele metode care permit 500 de calorii în zilele de post. Persoanele care recurg la un post complet în fiecare zi pot avea probleme mari cauzate de foame.
Ce se întâmplă cu corpul nostru în timp ce postim intermitent
Există cercetări care arată că postul intermitent este cel puțin la fel de eficient pentru pierderea în greutate ca și alte diete. Beneficiile postului intermitent depășesc pierderea în greutate.
Deși slăbirea este un beneficiu major, unele studii au arătat ca postul intermitent poate avea efecte benefice în cazul pacienților cu diabet și boli de inimă, reducând nivelurile colesterolului.