Salata de roșii proaspete cu brânză este ideală pentru orice persoană, indiferent dacă urmează o dietă de slăbit sau nu.
Roșiile conțin o cantitate mare de licopen, un antioxidant puternic ce protejează AND-ul celular. De asemenea, roșiile conțin un complex de vitamine (A, B, C, E, K), ce îmbunătățesc vederea, reglează tensiunea arterială și scad nivelul de colesterol rău din organismul nostru, fiind ideale într-o dietă de slăbit.
În plus, roșiile conțin o cantitate mare de apă și fibre, oferind o stare îndelungată de sațietate, chiar dacă au doar 30 de calorii. Pe scurt, roșiile sunt un aliment minune, de aceea, ți-am scris mai jos o rețetă tradițională de salată grecească pe care vei mânca cu poftă. Spor la gătit!
Cum se face salata grecească perfectă?
Ce conține o salată grecească autentică?
- castraveți tăiați felii
- roșii (roșiile cherry eliberează mai puțină apă în salată decât roșiile tăiate felii)
- ardei gras verde
- ceapă roșie tăiată subțire
- măsline
- brânză feta
Cele mai bune măsline pe care ar trebui să le folosim într-o salată grecească sunt kalamata, denumite după orașul cu același nume din sudul Peloponezului. Aceste măsline sunt sărate și au o aromă care merge foarte bine cu legumele crocante și brânza feta cremoasă.
Pentru a profita la maximum de fiecare furculiță, tăiați legumele și feliați brânza feta în cubulețe (nu puneți niciodată feta mărunțită). Folosirea măslinelor kalamata fără sâmburi vă va permite să le lăsați întregi, dar roșiile cherry ar fi bine să le tăiați în jumătate.
Dacă doriți să adăugați ceva în plus la salata tradițională grecească, câteva fâșii de piept de pui la grătar sau câțiva creveți vor face salata mai consistentă și mai sățioasă. De asemenea, puteți adăuga o mână de frunze de mentă tocată, pentru a da și mai multă aromă.
Cum se face clasicul dressing grecesc?
Puteți face acest sos tradițional grecesc pentru salată înainte și îl aruncați peste salată chiar înainte de servire. Bonus. Dressing-ul se păstrează bine în frigider până la două săptămâni.
Iată de ce vei avea nevoie:
- două linguri de oțet de vin
- sucul de la o jumătate de lămâie
- o lingură oregano uscat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- un sfert de cană ulei de măsline extravirgin
Pentru a face dressing-ul, combinați oțetul, sucul de lămâie și condimentele într-un castron mic. Se toarnă încet uleiul de măsline și se amestecă bine.