Cea mai mare comoară a verii, salata de roșii cu brânză, este preferata românilor în această perioadă, mai ales că, pentru a o prepara, nu avem nevoie decât de câteva minute.
O rețetă simplă este salata de roșii cu mozzarella. Făcută din roșii suculente, mozzarella proaspătă și busuioc. De obicei, este condimentată simplu cu sare și piper, dar poate include mai multe variante pentru a o face specială.
Această salată ușoară este simplu de făcut, dar ceea ce o face să strălucească este calitatea ingredientelor. Ideal pentru salata cu mozzarella este să folosim roșii cherry sau roșii grape. Este mai ușor de mâncat atunci când o serviți familiei sau prietenilor. În plus, sosul intră în colțurile roșiilor, făcându-le foarte gustoase!
O rețetă simplă pentru o salată delicioasă
După ce ați ales roșiile, trebuie să le condimentați. Adăugăm un vârf de cuțit de sare, le amestecați apoi le puneți deoparte pentru 10 minute. Pe măsură ce stau, roșiile devin mai dulci și mai aromate.
În cele din urmă, alegeți brânza mozzarella proaspătă și rupeți-o, nu o feliați. Pare puțin ciudat, dar marginile rupte capătă mai mult din sucurile din salată. De asemenea, arată un pic mai rustic, ceea ce ne place.
De obicei, doar se condimentează roșiile, se folosește brânza și puțin ulei de măsline. O altă opțiune este să adăugați un strop de oțet balsamic, oțet de sherry sau câteva ierburi proaspete precum busuioc, mentă sau arpagic.
Contează cât am mâncat în ziua respectivă
Dar, cum știm dacă o salată este sănătoasă și de unde știm ce brânză și ce ulei să folosim, dar și mai important, câtă pâine să mâncăm? Nutriționiștii spun că cel mai mult contează să ținem cont de cât am mâncat anterior în ziua respectivă.
„Contează cât am mâncat în ziua respectivă, deci până la momentul roșii cu brânză, ce cantitate vom pune în salată, și câtă brânză în special, și câtă pâine, și cât ulei, că aici e de fapt treaba.
Noi ne-am supărat așa pe roșii, dar de fapt caloriile multe vin din uleiul pe care îl punem, cum turnăm noi așa cu sticla, bun, ulei extravirgin, dar totuși, toate uleiurile au același număr de calorii pe suta de grame. De exemplu, o lingură de ulei are undeva la 100 de calorii. Roșiile sunt undeva la o treime din aceste calorii la un același gramaj.
Mare atenție deci la ulei, la cât de grasă este brânza respectivă, (…) Cu cât e mai grasă, cu atât trebuie să mai ajustăm puțin gramajul, și mai ales la chiflă, pâine, de orice fel ar fi ea, ce însoțește această combinație”, spune nutriționistul Tania Fântână, potrivit Euronews România.