S-a aflat adevărul despre salata orientală. Mihaela Bilic a vorbit despre cât de sănătos este, de fapt, acest preparat, dar și despre ce beneficii are asupra organismului. Se pare că salata orientală conține ingrediente cheie.
Nutriționistul Mihaela Bilic susține că salata orientală poate fi considerată produsul vedetă pentru o imunitate cât mai bună în această perioadă. Aceasta conține patru ingrediente cheie pentru un sistem imunitar sănătos, adică ceapă, ou, cartofi, dar și murături.
”Dacă ar fi să desemnez produsul vedetă al dietei pentru crearea imunitații, aleg salata orientală. Aduce 4 ingrediente importante pentru sănătate: cartof, ceapă, ou și murături, cu efect pro și pre-biotic garantat”, spune nutriționistul.
Totodată, Mihaela Bilic a vorbit și despre ingredientele necesare pentru un sistem imunitar. Aceasta susține că grăsimea din pește și din semințe sunt esențiale pentru a ne oferi imunitatea dorită.
Nutriționistul mai precizează că importante sunt și mineralele, care se regăsesc în marea majoritate a alimentelor, dar și produsele pro și pre-biotice. De asemenea, carbohidrații sunt și ei importanți, având rolul de a hrăni microbiota.
Rolul probioticelor în sistemul imunitar
Mihaela Bilic recomandă atenție sporită în dietele de slăbit. Persoanele care elimină complet făinoasele într-adevăr vor slăbi mai repede, însă bacteriile benefice pentru intestine vor muri și ele, iar rolul lor este important pentru sistemul imunitar.
„Carbohidrații, la care renuntați atât de ușor pentru că îngrașă, au rolul esențial de a hrăni microbiota. Atenție la curele de slăbire. Dacă eliminați complet făinoaele, poate slăbiți mai repede, dar vor muri de foame și bacteriile benefice din intestin. Conviețuim cu 10.000 de miliarde de bacterii, de care depinde imunitatea noastră.
Haideți să avem grijă de ele! 2 kilograme din greutatea unui adult de 60 kilograme sunt reprezentate de … bacterii, care trebuie hrănite”. spune nutriționistul.
Mihaela Bilic a prezentat și topul alimentelor care au rolul de a crește imunitate. Potrivit acesteia, printre cele mai importante se numără peștele, în special sardinele. Iaurtul, produsele lactate, dar și pătrunjelul sunt și ele esențiale.
Nutriționistul recomandă de asemenea, ceapa, usturoiul, dar și cartofi, orez, ouă și paste făinoase, care au un rol important pentru bacteriile bune din intestin. Totodată, bobul de cacao, dar și ceaiul verde sunt și ele importante.
Topul alimentelor care cresc imunitatea
„1. Conserva de sardine în sos tomat este un concentrat de omega 3, calciu și fier. Toate se absorb eficient datorită acidității din roșii.
2. Iaurtul și produsele lactate acide conțin lactobacili și bifidobacterii, vitamina A și D. Au și toate mineralele.
3. Pătrunjelul are mai multă vitamina C decât citricele. Atenție! Nu e de decor, ci se mănâncă la… castron.
4. Ardeiul gras, indiferent de culoare, dar și morcovii, conțin beta caroten. Este un precursor de vitamina A.
5. Ceapa și usturoiul sunt bogate în compuși cu sulf. Aceștia au rol antibacterian și antiviral.
6. Oul este cea mai banală sursă de proteine omega 3, vitamina A și D, plus minerale din belșug.
7. Cartofii, orezul și pastele făinoase, consumate reci au efect pre-biotic. Adică hrănesc bacteriile bune din intestin.
8. Bobul de cacao și cel de cafea conțin sute de substanțe antioxidante, cu efect tonic și de stimulare a organismului.
9. Nucile, sunt bogate în omega 3 și vitamina E.
10. Ceaiul verde conține o substanță capabilă să crească de 5 ori imunitatea organismului prin activarea limfocitelor, globulelor albe din sânge”, spune Mihaela Bilic.
Nutriționistul precizează că este nevoie ca alimentația să fie una variantă pentru ca sistemul imunitar să funcționeze concret. Totodată, un sistemul imunitar sănătos va face ca durata bolii să scadă, iar riscul în fața ei să fie unul mai redus, adaugă aceasta.