Adevărul despre unt. Cu ce sunt hrănite vacile care produc laptele

Sursa: Dreamstime

Untul este alimentul care transformă rețetele simple în preparate perfecte. Indiferent dacă îl folosiți într-un piure savuros, în produse de copt sau îl întindeți pe o felie de pâine prăjită - untul este un ingredient delicios.

În toată lumea, oamenii folosesc unt zilnic în diverse preparate. Untul european este cunoscut pentru aroma sa bogată, textura moale și aspectul galben aprins.

Încorporat în preparate culinare, poate adăuga decadență unui fel de mâncare sau, din contră, îl poate strica. Acesta este motivul pentru care e esențial să înțelegem caracteristicile untului european, potrivit Tastingtable.

Untul în stil european nu este neapărat din Europa

Untul promovat pe piețele americane ca fiind „în stil european” este adesea făcut în Statele Unite. De exemplu, Plugrá este cultivat folosind tehnici europene, dar este produs în Kansas City. „Stilul european” se referă de obicei la untul făcut cu un conținut puțin mai mare de grăsimi, în comparație cu untul în stil american.

De exemplu, Kerrygold este un unt în stil european vândut pe majoritatea piețelor din SUA. Pe partea din spate a ambalajului scrie „Product of Ireland”. Într-adevăr, untul irlandez este autentic. Fabricat din lapte de la vaci hrănite cu iarbă, fiind cunoscut pentru textura sa cremoasă, untul Kerrygold este o alegere excelentă.

Procent mai mare de grăsime

Indiferent dacă este fabricat sau nu în Europa, untul are o grăsime care variază de obicei între 82% și 90%, mai mare decât a untului în stil american, a cărui grăsime este în medie de 80%. Conținutul puțin mai mare de grăsimi poate îmbunătăți foarte mult aromele și textura felului de mâncare.

Untul cu un procent mai mare de grăsime este mai moale, se topește mai repede și se încălzește mai repede decât untul obișnuit.

Trece printr-un proces de fermentație

Spre deosebire de untul în stil american, untul în stil european trece printr-un proces de fermentație, cunoscut sub denumirea de cultură. Această metodă tinde să creeze unt mai puțin acid.

Procesul de fermentație conferă untului în stil european profilul de aromă unic. Încercați să folosiți unt de cultură, în stil european, la o rețetă de conopidă gratinată.

Este mai scump

Untul în stil european este mai scump decât untul în stil american. Mărci europene precum Irish Kerrygold și French Président pot costa aproximativ 10 dolari.

Există, evident, diferiți factori care trebuie luați în considerare, cum ar fi dacă untul a fost sau nu produs în Europa, dar procesul de fabricație și procentul mai mare de grăsime vor crește prețul.

Puteți alege între unt sărat sau nesărat

Untul în stil european vine atât sub formă sărată, cât și nesărată. Mulți bucătari preferă untul nesărat pentru flexibilitatea acestuia și controlul asupra salinității. Majoritatea rețetelor necesită și unt nesărat, așa că cel mai bine este să aveți acest tip la îndemână.

Încercați untul în stil european ușor sărat de la Straus Family Creamery. Este organic, de la vaci hrănite cu iarbă, și are 85% grăsime.

Ideal în produsele de patiserie

Alegerea între untul în stil european și cel american este deosebit de importantă atunci când coaceți produse de patiserie. Este bun în anumite feluri de mâncare, dar le poate strica pe altele. Untul în stil european este ideal pentru produse de patiserie, cum ar fi croissante, brioșe, rulouri cu scorțișoară și plăcinte.

Deoarece untul conține mai multă grăsime și mai puțină apă, este ușor de încorporat în aluat și creează straturi delicate. Untul în stil european are un punct de topire scăzut. Căldura produsă de mâini poate cauza unele probleme atunci când lucrezi cu aluatul, dar se poate evita această problemă răcind aluatul în prealabil.