S-a aflat adevărul despre vaccinul Pfizer. Rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii britanici a demonstrat cât de eficient este acest timp de vaccin împotriva noile tulpini ale coronavirusului. Toată lumea trebuie să știe.
S-a aflat adevărul despre vaccinul Pfizer. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii britanici, o singură doza de vaccin Pfizer nu este suficientă pentru ne proteja împotriva noilor tulpini ale coronavirusului.
Mai exact, cercetătorii susțin că o simplă doză nu generează suficienți anticopri care să ne poată proteja în fața noilor forme de COVID. Studiul a fost realizat prin analiza problelor de sânge ale unor cadre medicale care fie au fost infectate cu noul coronavirus, fie nu au fost confirmate pozitiv niciodată.
În acest context, cercetătorii au observat că la cei care nu au fost infectaţi anterior şi au primit până acum o singură doză de vaccin, răspunsul imun la variantele Britanică şi Sud-Africană poate fi insuficient.
Cat de eficient este vaccinul Pfizer împotriva noilor tulpini
De cealaltă parte însă, în cazul persoanelor care au fost deja infectate cu noul coronavirus,chiar şi o singură doză le poate proteja împotriva noilor variante ale coronavirusului.
De menționat este faptul că, nu se știe încă dacă concluziile se aplică și în cazul ultimelor variante descoperite. Totuși, cercetătorii susțin că este posibil ca descoperirile să se aplice şi altor variante aflate în circulaţie, cum ar fi variantele Braziliană şi Indiană, scrie Alephnews.ro.
Profesorul Virgil Musta a vorbit în urmă cu câteva săptămâni despre noile tulpini ale coronavirusului, dar și despre modul în care acestea afectează organismul. Acesta susținea că noile variante de COVID apar la persoane tinere și spre deosebire de cele de până acum, evoluția este una mult mai rapidă care afectează plămânul în proporție de până la 70%.
Totodată, formele de infectare cu noile variante pot mult mai severe decât până acum.
„Ne confruntăm în acelaşi timp cu cazuri la persoane tinere, cu evoluţie rapidă de câteva zile, de la o afectare a plămânului în proporție de 10% ajunge la 70%. Astfel de evoluţii rapide şi severe nu am avut până în momentul de faţă”, declara Virgil Musta.