Alcoolul este toxic sub orice formă

Un pahar de vin roșu pe zi nu ne îmbunătățește sănătatea! Potrivit doctorului Virgiliu Stroescu, alcoolul este toxic în orice formă.

În rândul popoarele mediteraneene care consumă mulți struguri și beau vin, bolile cardiovasculare au scăzut. Acest lucru se datorează dietei și stilului lor de viață inteligent, nu alcoolului în sine. Alcoolul nu aduce beneficii asupra organismului uman. Oamenii care țin o dietă vegetariană, pot consuma puțin vin roșu, dar numai dacă este must fără alcool.

„Alcoolul, sub orice formă, e toxic! Acum, popoarele care sunt mediteraneene și care consumă foarte mulți struguri și vin, având o dietă mai specială, la ei au scăzut bolile cardiovasculare, dar nu din cauza alcoolului, ci din cauza dietei și a regimului lor inteligent de viață.

Alcoolul sub orice formă nu face bine și a fost un mit. La dieta vegetariană poți să bei puțin vin roșu, că face bine. Dacă e must, e excelent, dacă are și alcool, distruge orice celulă a organismului nostru. Așa că alcoolul nu are cum să facă bine, e toxic”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Virgiliul Stroescu
Virgiliul Stroescu (SURSA FOTO: Facebook, Sănătate – Dr. Virgiliu Stroescu)

Cel mai bun aliment la micul-dejun sunt cerealele

Atunci când un cal este obosit și există nevoia să fie trezit, o soluție comună este să-i dai cu biciul în el. Cu toate acestea, această metodă nu îi oferă energie calului, ci mai degrabă îi epuizează rezervele de energie, fiind limitate, ele trebuie gestionate cu atenție.

La fel este și în cazul omului obosit care bea cafea. Deși poate oferi, inițial, o senzație de energie, efectul ei este temporar deoarece cafeaua epuizează rezervele de energie ale organismului uman. După această creștere temporară a energiei, poate apărea o senzație de oboseală și lipsă de poftă de mâncare.

Cea mai bună opțiune pentru micul dejun sunt cerealele, ele oferă energie de dimineață.

„Un cal e obosit. Merge, merge și poate chiar cădea jos. Ce să faci ca să îl trezești. Cumperi un bici și dai în el. Biciul dă energie calului? Nu îi dă energie, îi fură rezervele, că el are rezerve, dar nu e timp. Dacă bei cafea, ea scoate rezervele, ti se pare că ești grozav, da le ai consumate.

Te scoli dimineața obosit, bei o cafea, ai energie, nu mai ai nici poftă de mâncare. După două ore cazi lat. Nu aveți ceva de mâncare. Cea mai bună hrană energetică dimineața sunt cerealele”, a adăugat doctorul.

Câtă cofeină putem consuma zilnic?

Specialista în nutriție Mihaela Bilic a prezentat o metodă simplă de calcul pentru determinarea cantității sigure de cofeină pe care o poți consuma zilnic. Conform ei, trebuie să iei în considerare greutatea ta corporală. Greutatea ta în kilograme trebuie să fie înmulțită cu 6 pentru a obține doza maximă admisă de cofeină pe zi. Spre exemplu, o persoană care cântărește 50 de kilograme ar avea o doză maximă de 300 mg de cofeină pe zi.

Mihaela Bilic
SURSA FOTO: Facebook, Mihaela Bilic