Numărul 24 al revistei Evenimentul Istoric este începând de astăzi, 24 ianuarie, disponibil pe piață! Noi reportaje senzaționale, documente inedite și povești secrete sunt ingredientele numărului 24 al revistei Evenimentul Istoric care te așteaptă începând de astăzi, 24 ianuarie, la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro.
Ca subiect de deschidere pe copertă îți prezentăm adevărul istoric despre bomba atomică românească dorită de Ceaușescu.
Se știe că România a început să construiască un program nuclear pașnic la jumătatea anilor cincizeci însă, până în 1967, țara noastră intenționa să achiziționeze tehnologiile necesare pentru un program nuclear amplu: centrale nucleare, reactori reproducători și o instalație de reprocesare. Intențiile conducerii de la București nu au fost în întregime pașnice. De exemplu, prim-ministrul român a declarat liderilor sovietici în martie 1967 că „România nu are în vedere construirea de arme nucleare deoarece nu poate face acest lucru. Dacă ar putea, probabil că ar face-o.” O lună mai târziu, Nicolae Ceaușescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, i-a spus liderului Partidului Comunist din Israel: „Ne-am gândit să colaborăm cu Israelul pentru a construi împreună o armă atomică”.
Află cum s-au finalizat aspirațiile liderului comunist din documente și rapoarte din arhivele secrete prezentate în Evenimentul Istoric nr. 24.
Un alt subiect senzațional pe care ai ocazia să îl citești este despre interzicerea de către comuniști a Cenaclului Flacără, fenomenul care aduna, până în 1985, zeci de mii de oameni care tânjeau după o gură de libertate. Cenaclul Flacăra s-a sfârșit abrupt după ce, în timpul unui spectacol susținut la Ploiești, s-a prăbușit scena, din cauza unei furtuni. La 34 de ani distanță, artiști și oficiali ai Miliției comuniste vorbesc în premieră despre ce s-a întâmplat în iunie 1985, de ce au murit oameni, cine și pentru ce motiv au fost adevărații vinovați de producerea tragediei, dar și despre prețul pe care Adrian Păunescu a fost obligat să îl plătească.
Nu în ultimul rând, află cum au supraviețuit spionii STASI după reunificarea Germaniei. Aproximativ 100.000 de colaboratori oficiali și de două ori mai mulți informatori neoficiali au avut șansa unui trai decent și după reunificare, STASI având la dispoziție un an să își curețe urmele.
Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de senzație, achiziționând Evenimentul Istoric nr 24, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agroramag.ro, în secțiunea Reviste!
Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: https://evz.ro/concurs-evenimentul-istoric-citeste-raspunde-castiga-8.html
Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.