N-ar fi prima oară când lucrurile se derulează după acest scenariu. O multinaţională de succes, orientată spre client şi primită cu braţele deschise oriunde în lume, ascunde, în dosul poveştii de succes, practici imorale sau chiar ilegale. De data aceasta este vorba despre suedezii de la Ikea - modelul cvasi-ideal de transparenţă, cu acele hale imense în care totul pare onest şi la vedere. Johan Stenebo a lucrat pentru Ikea vreme de 20 de ani. Şi nu a fost un simplu oarecare
N-ar fi prima oară când lucrurile se derulează după acest scenariu. O multinaţională de succes, orientată spre client şi primită cu braţele deschise oriunde în lume, ascunde, în dosul poveştii de succes, practici imorale sau chiar ilegale. De data aceasta este vorba despre suedezii de la Ikea – modelul cvasi-ideal de transparenţă, cu acele hale imense în care totul pare onest şi la vedere.
Johan Stenebo a lucrat pentru Ikea vreme de 20 de ani. Şi nu a fost un simplu oarecare în angrenajul concernului suedez. A coordonat filialele din Germania şi Anglia, a fost asistentul personal al fondatorului Ingvar Kamprad, a condus una dintre firmele aflate sub patronajul Ikea. Până într-o zi în care s-a certat cu Peter, moştenitorul desemnat al patronului Ingvar Kamprad, a părăsit afacerea şi s-a aşezat să scrie o carte. „Adevărul despre Ikea”, asigură Stenebo, nu este ficţiune ci viaţa de zi cu zi în gigantul suedez. Desigur, nu e vorba despre răzbunare; autorul, pur şi simplu, este îngrijorat pentru viitorul Ikea.
DETALII:
Citeşte mai multe pe dw-world.de