Medicul Adina Alberts a anunțat într-o postare pe Facebook că, alături de mai mulți medici, a inițiat primul studiu din România în ceea ce privește eficiența Ivermectinei în prevenirea infectării cu COVID-19.
„Vă anunț cu entuziasm că, împreună cu un numeros colectiv de medici din România, am inițiat un Studiu Clinic privind Ivermectina.
Este vorba despre PRIMUL studiu inițiat în România pentru a evidenția efectele acestei substanțe împotriva Covid, dar și pentru a evidenția eficiența Ivermectinei în prevenirea infectării cu Sars-Cov2.
În realizarea acestui studiu clinic, cerem atât sprijinul Academiei de Științe Medicale, cât și al specialiștilor în boli infecțioase de la Spitalul Clinic “Victor Babeș” din București, precum și al unui număr important de medici ATI. Avem deja alături de noi secțiile ATI ale unora dintre cele mai importante spitale din București.
Studiile vor fi sponsorizate de mai multe entități non-profit, dar și din fonduri proprii puse la dispoziție de un grup important de medici români care au înțeles, alături de noi toți, necesitatea urgenței autorizării Ivermectinei pentru prevenirea și tratarea SARS-CoV-2”, a transmis medicul Adina Alberts într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Ivermectina, medicament profitabil pentru industria farmaceutică
Ivermectina este un medicament foarte profitabil pentru industria farmaceutică, motiv pentru care cei din domeniu ar avea toate motivele să-l vândă oamenilor. Medicul și cercetătorul timișorean Octavian Jurma a spus recent că ivermectina este promovată ca alternativă la vaccin, lucru care nu a fost demonstrat încă.
„Ivermectina este un medicament extrem de profitabil pentru industria farmaceutică, deci ei ar avea toate motivele să-l distribuie și să-l vândă şi la oameni. Nici vorbă că nu este un medicament profitabil, este unul dintre cele mai profitabile medicamente pentru industria farmaceutică în domeniu veterinar.
Deci aceste conspirații de obicei au la bază un sâmbure de adevăr, care apoi este întors împotriva utilizării unui tratament cu adevărat minune, care este vaccinul. O singură doză ne păzeşte pe termen foarte lung de boală aproape complet sau la un nivel la care devine extrem de ușor o reducere la nivelul unei simple răceli.
Deci asta mă deranjează cel mai mult, faptul că este promovată ca alternativă la vaccin. Nu este o alternativă la vaccin, nu poate fi folosită fără îndrumarea și supravegherea medicului, și aici este cea mai mare problemă, faptul că noi încercăm să găsim mereu alternative, care sunt date pe sub masă, cum se spune”, spunea medicul într-o emisiune difuzată la Radio România Actualități.