Industria HoReCa din Bulgaria renunță la pachetele all-inclusive?

Industria HoReCa din Bulgaria, mai precis, Asociația Hotelurilor și Restaurantelor Bulgare din Varna, ia în considerare renunțarea la pachetele all-inclusive. Termenul vehiculat pentru aplicarea măsurii este vara viitoare. Ei spun că își bazează decizia pe creșterea prețurilor alimentelor. Ele au făcut ca aceste servicii să nu mai fie atât de profitabile.

Pe de altă parte, experții din industrie nu consideră că aceasta este o idee bună. Ei susțin că pachetele de acest tip trebuie păstrate pentru a exista competitivitate pe piață. Directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov, a explicat fenomentul, potrivit Novinite.

„Există o neînțelegere generală a ceea ce este și ce înseamnă all-inclusive. În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all inclusive pentru că sunt situate în mijlocul pustietății.

Nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper, așa că serviciile lor se concentrează pe menținerea turiștilor complet în complex. Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, deoarece grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ajutorul acestora”, explică el.

El susține că pachetele de „pensiune completă” au o tradiție de peste 60 de ani în Bulgaria și vor rezista pe piață atâta timp cât vor aduce avantaje hotelierilor.

„Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe baza all-inclusive, am numit-o pensiune completă, pentru că nu există un loc unde oaspeții să mănânce în afara hotelului.

All-inclusive există în Bulgaria de peste 60 de ani și va continua să existe, acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor”, a declarat directorul Institutului.

Vacanțe cu 5-10 procente mai scumpe din vara lui 2024

Ultimii ani ne-au arătat că serviciile all-inclusive au devenit tot mai scumpe. Această realitate a dus la o creștere a costului vacanțelor.

Pentru a păstra prețurile la un nivel accesibil și pentru a atrage mai mulți turiști, mulți hotelieri au anunțat că vor renunța la pachetele „all-inclusive”.

În schimb, ei vor oferi opțiuni care includ doar micul dejun sau micul dejun și cina, eliminând prânzul din pachetele oferite. Această schimbare este parte a eforturilor de a ajusta ofertele pentru a face față creșterii prețurilor alimentelor și pentru a răspunde preferințelor variate ale turiștilor.

Ca urmare a creșterii prețurilor la alimente, se anticipază că costul vacanțelor va crește cu aproximativ 5-10% vara viitoare. Acestă majorare ar putea afecta bugetele călătorilor și ar putea duce la o ajustare a planurilor de călătorie pentru mulți turiști.

„Anul acesta, prețurile au ajuns la 700 – 900 de leva pe cameră cu un pachet all-inclusive.

Vrem să fim mai competitivi, vrem să le oferim turiștilor posibilitatea de a alege, pentru că sunt turiști care la prânz preferă să meargă într-o excursie, preferă să fie în afara complexului hotelier”, a declarat la rândul lui președintele Asociației hotelurilor și restaurantelor bulgare din Varna, Pavlin Kosev, potrivit sursei citate.