Bomba momentului în România privind certificatul verde la locul de muncă!

Şeful PSD, declaraţia momentului privind certificatul verde

O astfel de măsură pare să fie tot mai departe de a fi adoptată. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, spune clar că nu este de acord cu implementarea certificatului verde pentru angajaţi, o astfel de măsură fiind acum tardivă.

“Nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. (…) Am înțeles că 80% dintre medici sunt vaccinați, despre ce vorbim? Sunt un pic cam tardive aceste măsuri”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la sediul Partidului Social Democrat.

Întrebat despre mersul campaniei de vaccinare din România, liderul PSD a admis că rată de vaccinare în ţara noastră este una “redusă”, însă spune că nu suntem pe ultimul loc în Europa.

Se gândeşte Marcel Ciolacu la demiterea ministrului Alexandru Rafila?

Cât despre demiterea lui Alexandru Rafila din fruntea Ministerului Sănătăţii, Marcel Ciolacu lasă de înţeles că asta s-ar putea face uşor, însă nu ar ajuta la câştigarea credibilităţii în faţa românilor.

“E ușor să schimbi miniștri, e ușor să creezi majorități, este foarte greu să recâștigi credibilitatea românilor”, a mai declarat, luni, preşedintele PSD.

Rafila: Certificatul verde trebuie aplicat rapid înainte de o creștere abruptă a numărului de îmbolnăviri

Despre subiectul certificatului verde la locul de muncă a vorbit şi ministrul Alexandru Rafila, cu o zi în urmă.

El a precizat duminică, pentru B1 TV, că nu a fost neapărat obiectivul său introducerea acestui document pentru angajaţi, aşa că nu consideră că neimplementarea acestuia este un eşec personal.

Certificatul ar fi fost necesar în luna septembrie şi astfel se puteau evita decesele din lunile octombrie şi noiembrie, a precizat ministrul Sănătăţii.

“N-am spus că am neapărat acest obiectiv, el era unul dintre elementele sau instrumentele de sănătate publică care să ducă la controlul pandemiei, ăsta era obiectivul meu.

Semnificația, dacă vreți, a certificatului verde a scăzut în timp, pentru că transmisibilitatea, după cum observați, nu e influențată la fel ca la valul precedent. Ideal era să avem acest certificat în septembrie, încât să prevenim decesele din octombrie și noiembrie.

Acum, și în general, dacă discutăm de certificatul verde, trebuie aplicat rapid înainte de o creștere abruptă a numărului de îmbolnăviri.

Din această cauză, cred că adoptarea unui astfel de instrument când s-a terminat valul are o semnificație mult mai mică pentru sănătatea publică”, a explicat ministrul Sănătăţii.