Adio, COVID! Fauci, anunț uriaș. Medicamentul minune care învinge virusul

Anthony Fauci

Celebrul imunolog american din SUA, dr. Anthony Fauci, defineşte rezultatele medicamentului Merck „impresionante”. Potrivit ultimelor studii, medicamentul duce la o reducere rapidă a COVID-19. Când ar urma să fie aprobat?

Celebrul imunolog american din SUA, dr. Anthony Fauci, defineşte rezultatele medicamentului Merck „impresionante”. Medicamentul duce la o reducere rapidă a COVID-19.

Consilierul ştiinţific al Casei Albe, Anthony Fauci, a spus, într-un interviu acordat CNN, că rezultatele medicamentului Merck sunt „impresionante”, relatează Politico.

„Scade probabilitatea spitalizării sau a decesului la persoanele care iau medicamentul când sunt infectate pentru prima dată„, a spus Fauci.

Apoi, expertul a adăugat: „Ştiţi cum să reduceţi riscul cu 100%? În primul rând, nu vă infectaţi deloc”

Compania farmaceutică Merck a anunţat recent că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Bio a arătat o reducere rapidă a virusului.

Constatările studiului, care arată o scădere rapidă a virusului în rândul persoanelor cu COVID-19 timpuriu, tratate cu molnupiravir, sunt promiţătoare, spunea William Fischer, profesor asociat de medicină la Universitatea din Carolina de Nord.

Antiviralul este testat în fazele 2/3, care urmează să fie finalizate în luna mai.

Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reuşit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.

Date încurajatoare cu privire la a treia doză de vaccin

Anthony Fauci a prezentat, la un congres recent, date noi privind eficienţa celei de-a treia doze de vaccin împotriva diferitelor variante noi-apărute de SARS-CoV-2.

“La 15 zile după administrarea celei de-a treia doze de vaccin Modernacomparativ cu mai multe variante, putem observa o creștere a protecției de 23 de ori mai mare față de mutația D614G (prima relevantă comparativ cu tulpina originară din Wuhan), de 32 de ori mai mare în comparație cu mutația B.1.351 (sud-africană) și de 44 de ori mai mare față de mutația P.1 (braziliană).

Date similare cu cele detectate pentru rapelul Pfizer și fără nicio discriminare la tineri și la bătrâni, la care au existat creșteri drastice ale nivelurilor de anticorpi și a protecției împotriva formelor severe și a infecțiilor”, a declarat imunologul Anthony Fauci la Congresul Medicilor Interniști FADOI.

Fauci a reamintit, apoi, importanța protecției vaccinale, în special în vederea impactului variantei Delta a SARS-CoV-2, a cărei transmisibilitate “este mult mai eficientă decât celelalte variante, iar încărcătura virală în căile respiratorii superioare ale persoanelor infectate este până la o mie de ori mai mare decât la alte variante, precum Alpha.

În Statele Unite, acest lucru a condus la o scădere a eficacității vaccinurilor împotriva formelor grave ale bolii, cu spitalizări ulterioare, care este de la 91% la 81% pentru Moderna și de la 85% la 75% pentru Pfizer”, potrivit Il Messaggero.