Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut precizări extrem de importante cu privire la condițiile în care va începe noul an școlar.

Mai precis, Anisie a vorbit despre controversata declarație pe propria răspundere pe care părinții elevilor se presupunea, cel puțin din variantele proiectelor de acte normative gândite până acum de Guvern, că ar trebui să o completeze.

Anisie și Tătaru s-au întâlnit la cererea lui Orban

Astfel, părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere atunci când îi vor trimite pe copii la școală, așa cum este prevăzut în normele pentru începerea anului școlar puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Declarația vine în contextul în care cei doi miniștri – ai Educației și ai Sănătății – au avut luni o întâlnire la solicitarea premierului Ludovic Orban.

Pe 14 septembrie, părinții ar fi trebuit să completeze o declarație pe propria răspundere în care să declare, printre altele, că propriul copil nu a fost diagnosticat cu COVID-19.

”I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie, conform stiriedu.ro.

Conferință de presă anunțată pentru marți

De altfel, Ministerul Educației organizează marți, 1 septembrie, o conferință de presă în care va da informații noi referitoare la începerea noului an școlar.

Reamintim că potrivit normelor pentru începerea anului școlar 2020-2021, publicate de Ministerul Sănătății, părinții care își vor trimite copiii la școală ar fi trebuit să completeze o declarație pe propria răspundere în care să spună în ce stare de sănătate a fost copilul în ultimele 14 zile.

Mai mult de jumătate dintre părinți vor revenirea elevilor la cursuri față în față, în timp ce aproape o treime își doresc ca școala să înceapă în sistem hibrid, se arată într-un studiu comandat de Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit studiului ”Back to School Post-Covid”, derulat în rândul părinților care au copii în învățământul preuniversitar, 55% dintre aceștia doresc revenirea la cursuri față în față, acest scenariu beneficiind de cel mai crescut nivel de încredere.