Adio kilogramelor în plus. Ce trebuie să faci ca să scapi de grăsimea abdominală

supermarket, alimente, produse

SURSA FOTO: Pixabay

Cele mai rele tipuri de carne care provoacă grăsime abdominală. Nu mai este un secret că dieta joacă un rol esențial în gestionarea greutății și în sănătatea generală. Acumularea grăsimii nu este doar o preocupare de ordin estetic, ci și un factor de risc semnificativ pentru diferite afecțiuni, inclusiv boli de inimă, diabet de tip 2 și sindrom metabolic.

Grăsimea abdominală este adesea asociată cu grăsimea viscerală, care înconjoară organele interne și poate duce la probleme grave de sănătate.

Renunțați la aceste alimente dacă vreți să scăpați de grăsimea abdominală

Alimentele pe care le consumăm, în special anumite tipuri de carne, pot contribui fie la creșterea, fie la reducerea acestei grăsimi periculoase.

Anumite produse din carne sunt bogate în grăsimi nesănătoase, calorii, sodiu și conservanți, contribuind la creșterea în greutate și la acumularea grăsimii abdominale. Iată care sunt acestea și de ce ar trebui evitate, potrivit Shefinds.

1. Hot Dogi

Un hot-dog este, probabil, cea mai populară alegere, dar este un risc uriaș pentru sănătate.

„Sunt bogați în grăsimi saturate, sodiu și conservanți”, explică nutriționista Geraldine Gervacio.

Prin urmare, contribuie la creșterea aportului de calorii și la inflamație, ducând la acumularea grăsimii abdominale.

2. Pui prăjit

Deși puiul la grătar este una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de proteine ​​pentru pierderea în greutate, dacă este prăjit, riscurile cresc.

„Puiul prăjit este încărcat cu grăsimi și calorii nesănătoase”, spune Gervacio.

Deoarece are multe calorii și grăsimi duce la creșterea în greutate și stocarea grăsimilor viscerale. Ea recomandă să optați pentru pui la grătar sau la cuptor, folosind uleiuri sănătoase, precum uleiul de măsline.

3. Carne de vită la conservă

Acest tip de carne la conservă poate contribui la grăsimea abdominală. De obicei este conservată cu sare și bogată în grăsimi.

Excesul de sodiu și grăsimi duce la creșterea în greutate și la retenția de apă, printre alte riscuri pentru sănătate. În schimb, ea sugerează să alegeți carne de vită slabă friptă.

SURSA FOTO: pixabay.com

4. Burta de porc

Această carne gustoasă este foarte bogată în grăsimi, contribuind semnificativ la grăsimea de pe abdomen. Pentru o alternativă mai sănătoasă alegeți mușchiulețul de porc, care este mai slab.

5. Antricot de mânzat

Gervacio spune că este în interesul vostru să limitați cantitatea de antricot de mânzat pe care o consumați. Friptura de mânzat este apreciată pentru aroma sa bogată, dar este și cea mai grasă bucată de friptură.

„Este bogată în grăsimi saturate și calorii”, spune Gervacio.

Contribuie la excesul de calorii, ceea ce duce la acumularea grăsimii.

6. Rață cu piele

„Rața este bogată în grăsimi, în special grăsimi saturate, în comparație cu puiul”, spune Gervacio. „Consumul regulat poate duce la acumularea grăsimii viscerale”, avertizează ea.

O opțiune mai bună este pieptul de pui sau peștele fără piele, mai slabe și mai sănătoase.

7. Salamurile

Salamul, la fel ca multe alte cărnuri procesate, este bogat în sodiu și grăsimi saturate.

„Densitatea mare de calorii și sodiul duc la balonare și creșterea grăsimilor”, subliniază Gervacio.

Ea sugerează să optați pentru alternative pe bază de plante. Cârnații pe bază de plante, obținuți din legume, leguminoase sau cereale au, de obicei, mai puține grăsimi și calorii și oferă o sursă bună de fibre.

Multe mărci oferă cârnați pe bază de plante care au o textură similară cu a salamului tradițional.