Parlamentul României va trebui să decidă, în curând, ce se întâmplă cu legea prin care s-a instituit starea de alertă în ţara noastră. Dacă planurile AUR vor fi duse la îndeplinire, legea va fi abrogată şi drepturile şi libertăţilor românilor nu vor mai fi “restrânse în mod nelegal”.
Adio, stare de alertă în România?! Parlamentul României va trebui, în curând, să ia o decizie.
AUR a depus un proiect de lege privind abrogarea Legii nr. 55/2020
Acest lucru ar putea deveni realitate, dacă un proiect de lege depus miercuri, 29 septembrie, de către AUR în Parlament va trece de Legislativ.
Este vorba despre un proiect de lege privind abrogarea Legii nr. 55/2020 prin care a fost instituită starea de alertă pe teritoriul României.
Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, consideră că statul român are datoria să identifice și să utilizeze mijloace legale și legitime de contracarare a pericolelor și a efectelor negative. Iar legea privind instituirea stării de alertă ar fi vădit neconstituţională, se arată într-un comunicat al formaţiunii politice.
“Indiferent de situația excepțională cu care se confruntă un stat democratic, acesta are datoria să identifice și să utilizeze mijloace legale și legitime de contracarare a pericolelor și a efectelor negative.
Întrucât prin rămânerea în vigoare a unei astfel de legi vădit neconstituționale nu se realizează altceva decât perpetuarea încălcării normelor constituționale, prin încălcarea principiului separației puterilor în stat, în detrimentul cetățenilor, ale căror drepturi și libertăți sunt restrânse în mod nelegal, se impune abrogarea de îndată a Legii nr. 55/2020”, afirmă George Simion.
“Carențele acestui act normativ sunt mult prea numeroase și prea grave pentru a putea fi îndreptate printr-o revizuire a legii”
Celălalt copreşedinte al AUR, senatorul Claudiu Târziu, indică faptul că acest act normativ are prea multe carenţe şi prea grave pentru a putea fi îndreptate printr-o simplă revizuire a legii, fapt pentru care este nevoie de abrogarea ei în totalitate.
“Carențele acestui act normativ sunt mult prea numeroase și prea grave pentru a putea fi îndreptate printr-o revizuire a legii, astfel încât am luat hotărârea de a cere abrogarea ei, fiind unicul și cel mai potrivit mijloc prin care putem reveni în cadrul constituțional caracteristic unui stat de drept și unei democrații funcționale”, a declarat Claudiu Târziu.