„Astăzi pe prezentăm membrilor de sindicat companiile interesate să cumpere Oltchim, fără să dezvăluim ofertele financiare, care sunt confidenţiale”, a declarat pentru Capital Bogdan Stănescu, administrator special al Oltchim. Potrivit acestuia, până în luna septembrie vom afla câştigătorul sau câştigătorii licitaţiei, după ce consultanţii în procesul de vânzare vor realiza un raport de analiză a ofertelor şi după ce Comisia Europeană se va pronunţa asupra respectării principiului discontinuităţii.
Pentru cumpărarea de active ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, au fost depuse în total nouă oferte.
Surse aproapiate procesului de privatizare au declarat, pentru News.ro, că opt oferte au fost depuse până joi, 6 iulie, ora 18.00, termenul limită pentru depunerea de oferte angajante, însă nicio ofertă nu a fost depusă din partea grupului germano-polonez PCC, acţionar minoritar al combinatului.
Cele opt oferte depuse până la termenul limită au venit de la Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical (SUA), GFR Group (Gruia Stoica, care a făcut o ofertă pentru vagoanele deţinute de Oltchim), Aiotech, Dynamic SG Galaţi (care a mai cumpărat active de la Oltchim în 2013) şi BNS Group.
A noua ofertă fost depusă de către fondul de investiţii White Tiger, cu capitaluri americane şi britanice, cu circa 20 de minute după termenul limită, au declarat sâmbătă, pentru News.ro, surse aproapiate procesului de privatizare.
Ofertele pentru cumpărarea de active ale Oltchim au fost depuse electronic.