Cine poate intra la Academia de Poliție fără examen
Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a făcut public regulamentul oficial de admitere la studii universitare de licență pentru anul 2024.
Persoanele tinere interesate să urmeze o carieră în domeniul Poliției pot găsi în acest document informații referitoare la actele necesare pentru admiterea la Poliție în 2024, taxele aferente și calendarul procesului de admitere.
De asemenea, pentru admiterea la Poliție în 2024, candidații trebuie să se asigure că îndeplinesc toate criteriile stabilite de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.
Pot aplica absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă, precum și cei care au absolvit studii în străinătate, recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației.
Facultăţi şi programe de studiu
Etape concurs Admitere Academia de Poliție 2024
Etapele concursului de admitere sunt următoarele:
Etapa I: Susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice pentru Admiterea Poliție 2024.
Etapa a II-a: Proba de evaluare a cunoștințelor pentru Admiterea Poliție 2024.
Etapa a III-a: Examinarea medicală pentru Admiterea Poliție 2024.
Proba de evaluare a cunoștințelor la Facultatea de Poliție constă în aplicarea unui test grilă la disciplinele: Istorie, Limba Română și Limba Străină.
Cine poate intra fără susținerea probelor scrise de la Admitere Poliţie 2024
Unii candidaţii pot fi admişi fără examen la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, iar înscrierea lor se face pe locurile finanţate de la bugetul de stat.
Aceştia trebuie să promoveze proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și examinarea medicală.
Totodată, trebuie să îndeplinească și celelalte condiţii legale şi criteria specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.
- candidaţii care, în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare naționale și/sau
- internaționale recunoscute de Ministerul Educaţiei la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoștințelor pentru facultățile la care se înscriu;
- copiii polițiștilor/ personalului militar rănit sau decedat într-un accident de muncă ori decedat ca urmare a participării la acțiuni militare, misiuni și operații;
- copiii militarilor invalizi și ai civililor invalizi care, potrivit legii, au participat la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului Statului Român.