”Investeşte româneşte” trebuie să devină o realitate în cel mai scurt timp

Potrivit lui Adrian Câciu, această industrie aduce în PIB un aport de peste 25%. Iar acest procent este peste media Uniunii Europene.

”Investeşte româneşte trebuie să devină o realitate în cel mai scurt timp prin investiţii susţinute şi de Guvern în industria din România.

O industrie care aduce un aport în PIB de peste 25%, procent care ne situează peste media Uniunii Europene, aport despre care foarte puţini vorbesc şi mult mai puţini au fost decis să îl sprijine şi să îl dezvolte”, a scris acesta pe Facebook.

Adrian Câciu a mai precizat că România produce la standarde înalte și este competitivă la nivel mondial.

”Avem motive să ne mândrim cu industria şi cu produsele fabricate în România. Şantierul Naval Constanţa, unde azi împreună cu Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi Simona Bucura Oprescu, ministrul muncii, ne-am aflat în vizită guvernamentală, se situează pe primul loc în Europa şi pe locul 3 în lume la construcţia de tancuri petroliere şi chimice, de ultimă generaţie.

Vom continua actiunea de sprijin a companiilor care produc valoare adăugată în România prin scheme de ajutor de stat, prin finanţări europene sau programe naţionale sectoriale pentru că doar aşa România se va dezvolta sustenabil şi structural”, a conchis el.

Marcel Ciolacu, vizită la Șantierul Naval Constanța

Amintim că vineri, pe 9 februarie, premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită la Șantierul Naval Constanța, unde a ținut și o conferință de presă.

El a afirmat că Șantierul Naval Constanța este un punct de referință în industrie. Conform declarațiilor sale, acest șantier naval se clasează pe primul loc în construcția de tancuri petroliere și chimice la nivel național.

De asemenea, se situează pe locul trei în lume în ceea ce privește construcția acestor tipuri de nave.

“Cu adevărat, am încercat împreună cu doamna ministru, cu domnul ministru, să vedem cât mai mult dintr-un șantier narval, Șantierul Naval Constanța, un punct de reper în domeniu.

Numărul unu la construcția de tancuri petroliere și chimice şi cred că numărul trei mondial, numărul unu în Europa. Cu alte cuvinte, aici începem și construim nave de la zero până le finalizăm, dar există și o activitate de reparații, atât pentru zona civilă, cât și zona militară”, a declarat șeful Guvernului.

Marcel Ciolacu a subliniat că în România industria națională continuă să existe și să se dezvolte. El a precizat că există o tendință prea accentuată de a vorbi despre dispariția industriei românești.

Potrivit premierului, anul trecut România a înregistrat o creștere a exporturilor cu 1,3%. În schimb, importurile au înregistrat o scădere cu 3,2%.

Premierul menționează că, deși aceste cifre nu sunt suficiente, acestea indică o evoluție pozitivă și direcția corectă în care se îndreaptă lucrurile.

Marcel Ciolacu subliniază necesitatea unei implicări sporite și adaugă că este esențial să fie direcționate fonduri către industrie.

El observă că pentru prima oară s-a înregistrat o creștere economică în ceea ce privește investițiile.

Prim-ministrul a evidențiat o problemă majoră la Șantierul Naval Constanța, o problemă ce se întâlnește și la Ford și la Dacia: lipsa forței de muncă calificate.

Totodată, el a exprimat dorința ca românii care lucrează peste hotare să revină în țară. Pentru a realiza acest obiectiv, este necesar ca statul să întreprindă mai multe măsuri. Mai multe puteți citi aici.