România, grad de absorbție de 95% în cadrul Politicii de Coeziune din exercițiul financiar 2014-2020
Astfel, țara noastră a ajuns la un grad de absorbție de 95% din alocarea finală, a precizat Adrian Câciu.
”95%! România a încasat, până la acest moment, 22,846 miliarde euro din alocarea finală de 24,071 mld. euro primită în cadrul Politicii de Coeziune din exerciţiul financiar 2014-2020, ajungând astfel la un grad de absorbţie de 95% din alocarea finală”, a anunțat acesta pe Facebook.
Ministrul subliniază că în evaluarea efectuată de Comisia Europeană sunt incluse cereri de rambursare a cheltuielilor în valoare de 879,1 milioane de euro, reprezentând declarații de cheltuieli transmise în lunile ianuarie și februarie 2024.
”Investeşte româneşte” trebuie să devină o realitate în cel mai scurt timp
Amintim că vineri, pe 9 februarie, Adrian Câciu a afirmat că programul „Investeşte româneşte” trebuie să se concretizeze cât mai curând posibil prin investiții susținute și de către Guvern în industria din România.
Potrivit ministrului, contribuția acestei industrii la PIB este de peste 25%, depășind astfel media Uniunii Europene.
Acesta a subliniat că România este un producător de înaltă calitate și se află într-o poziție competitivă pe piața mondială.
Marcel Ciolacu, vizită la Șantierul Naval Constanța
În aceeași zi, premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită la Șantierul Naval Constanța, unde a susținut și o conferință de presă.
El a subliniat că Șantierul Naval Constanța reprezintă un punct de referință în industrie. Potrivit afirmațiilor sale, acest șantier naval ocupă poziția de lider în construcția de tancuri petroliere și chimice la nivel național.
De asemenea, se clasează pe locul trei în lume în ceea ce privește construcția acestor tipuri de nave.
Marcel Ciolacu a evidențiat că în România industria națională continuă să fie prezentă și să se dezvolte. El a subliniat că există o tendință prea pronunțată de a vorbi despre declinul industriei românești.
Potrivit premierului, anul trecut România a înregistrat o creștere a exporturilor cu 1,3%. În același timp, importurile au înregistrat o scădere cu 3,2%.
Premierul menționează că, deși aceste cifre nu sunt excepționale, ele indică o evoluție pozitivă și direcția corectă în care se îndreaptă lucrurile. Mai multe puteți citi aici.