Adrian Năstase a reamintit că proiectul pentru ceea ce avea să devină Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat a fost înregistrat în septembrie 2000 la Senat.
”Cel care a creat şi a promovat legea ‘pensiilor nesimţite’ nu a fost altul decât guvernul condus de Mugur Isărescu (şi din care făcea parte şi PD-ul), cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale! Guvernatorul BNR dă astăzi dreptate pensionarilor, dar îi pune mai la coada priorităţilor Guvernului. Ceea ce contează este aritmetica bugetară, care, nu-i aşa, este…cinică. Pensionarii pot să moară. Important e să iasă calculele şi să fie bani pentru clientela PDL. Subliniez că senatorii PD au votat cu entuziasm această lege; nici vorbă de aprecieri privind ‘nesimţirea’ legii”, a spus Năstase pe blogul personal.
Fostul premier a explicat că în martie 2001, legea a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaţilor şi că atunci au luat cuvântul Sorin Encuţescu, care era secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul la Ministerul Apărării Naţionale, Smaranda Dobrescu, preşedinta de atunci a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi Marcu Tudor, care a avut o serie de amendamente.
„Pensii nesimţite”, instrument de manipulare
În opinia liderului CN al PSD, formula „pensii nesimţite” nu este decât „un instrument de manipulare, menit să învrăjbească diferitele categorii sociale”.
”Ea (legea – n.r.) este creaţia unui ‘guvern nesimţit’, care ia ‘măsuri nesimţite’. De fapt, toată această poveste, în care pensionarii sunt umiliţi, nu face decât să scoată în evidenţă cinismul, minciuna, falsitatea, duplicitatea şi incompetenţa PDL şi a guvernului Băsescu-Boc”, a mai spus Năstase.
Fostul premier a explicat că PSD va rămâne consecvent propriilor evaluări – a respins şi va respinge în continuare „acest proces anti-social de recalculare a pensiilor militarilor, demarat de actualul guvern al PDL”.
”Nu vom accepta tot acest haos creat şi această bătaie de joc la adresa unor oameni care şi-au slujit ţara. Nimeni şi nimic nu justifică demersul abuziv al actualului guvern de a călca în picioare trecutul militarilor români şi de a le stopa viitorul. Imediat ce va prelua guvernarea, PSD are datoria de a îndrepta această injustiţie şi de a reclădi relaţia dintre stat şi cetăţeni”, a mai spus Adrian Năstase.
Liderul CN al PSD a adăugat că, împreună cu colegii de partid, dar şi cu partenerii din opoziţie, PSD va face tot ceea ce este posibil din punct de vedere politic şi instituţional pentru „a opri abuzurile actualei puteri” şi de a oferi pensionarilor sprijinul în toate demersurile pe care le întreprind pentru a-şi apăra drepturile şi demnitatea.
Adrian Năstase: Legea „pensiilor nesimţite”, creaţia guvernului condus de Mugur Isărescu
16 ianuarie 2011, 16:03
Ultima modificare în 16 ianuarie 2011, 18:03
Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase, a susţinut, duminică, într-o postare pe blogul personal, că legea „pensiilor nesimţite” a fost creată şi promovată de guvernul condus de Mugur Isărescu, cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2000.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Metrorex organizează licitaţie pentru lucrări de structură la Magistrala 5
- Hossu: Vom relua discuţiile pe legile dialogului social în prezenţa ministrului Muncii
- Trichet: BCE aşteaptă din partea guvernelor din zona euro să depună eforturi enorme pentru a-şi reduce datoria
- Boc: Nici o persoană care are vilă, maşină sau bunuri de lux nu va primi ajutor social
- Balizajul de pe aeroportul Baia Mare va fi modernizat
- Lupta de pe piața auto a revenit la bătălia garanțiilor
- Boc: Cea mai mare parte a arieratelor provine din perioada campaniei electorale
- Boc: Există o lentoare în privinţa absorbţiei banilor europeni dacă nu se stă cu parul, cu biciul
- Boc: Din subvenţia de 372 euro/ha se poate începe o activitate eficientă, din care se poate trăi
- Bonusuri de trei miliarde euro acordate anul trecut de băncile franceze