Există viaţă şi după insolvenţă, dar trebuie să tai în carne vie pentru ca afacerea să aibă şanse de revenire, a declarat miercuri Adrian Olteanu, directorul general al retailerului de electronice şi electrocasnice Flamingo (FLA), companie aflată în insolvenţă. „În ultimele trei luni, ne-au plecat doi oameni de la sediu, am dat afară 100 de oameni din vânzări, am închis două magazine şi am deschis alte trei. Vom angaja oameni în funcţie de vânzări, eu îmi dore
Există viaţă şi după insolvenţă, dar trebuie să tai în carne vie pentru ca afacerea să aibă şanse de revenire, a declarat miercuri Adrian Olteanu, directorul general al retailerului de electronice şi electrocasnice Flamingo (FLA), companie aflată în insolvenţă.
„În ultimele trei luni, ne-au plecat doi oameni de la sediu, am dat afară 100 de oameni din vânzări, am închis două magazine şi am deschis alte trei. Vom angaja oameni în funcţie de vânzări, eu îmi doresc să mai angajez încă 1.000 de persoane, pentru că ar însemna că ne cresc vânzările. Operăm cu toate magazinele, am reglat relaţia cu beneficiarii şi băncile. Există viaţă şi după insolvenţă”, a spus Olteanu.
Flamingo a cerut intrarea în insolvenţă anul trecut, cerere admisă de Tribunalul Bucureşti în luna decembrie. Olteanu a arătat că intrarea în insolvenţă a fost ultima soluţie, „nu un refugiu” pentru ca firma să se protejeze de creditori.
„Am fugit cât am putut de insolvenţă, pentru că oamenii asociază insolvenţa cu falimentul şi acesta este cel mai mare pericol pentru o firmă de retail”, a explicat Olteanu.
În august-septembrie aveam semnate cu bănci şi cu furnizori înţelegeri pentru reducerea cu mai mult de zece milioane de euro a datoriilor (…) Există deschidere din partea unor bănci pentru reorganizare şi pentru găsirea de soluţii creative, dar trebuie să ai răbdare”, a explicat Olteanu.
Cheia de revenire a unei companii din domeniul retailerului este în opinia sa şi securizarea oamenilor, a unităţilor de vânzare şi a produselor.
Flamingo International, datorii de 66 de milioane euro la sfârşitul lui 2008
Flamingo International are un capital social de 77,9 milioane de lei, divizat în 779 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Cel mai mare acţionar este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, acesta controlând, potrivit celor mai recente raportări, 25,19% din titluri.
Firma Midfair Limited a preluat în septembrie 2009, prin intermediul Midfair Management Services Bucureşti, 22% din acţiunile Flamingo, de la fondul american de investiţii QVT, iar firma Nova Trade, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participaţie de 14,94%.
În acţionariatul Flamingo se mai regăsesc Alexandru Ion Ţiriac, cu 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.
Acţiunile Flamingo International sunt suspendate de la tranzacţionare la BVB până la momentul în care va fi aprobat planul de reorganizare a tuturor societăţilor din grup. Titlurile au fost oprite temporar de la transfer din 14 decembrie 2009.
Compania avea la finele anului 2008 datorii totale de 243,22 milioane lei (66 milioane euro).
SURSA: Mediafax