Arc Parc este compania care pune la dispoziție clienților săi primul parc industrial privat din partea de Nord Vest a României. Cu sediul la Dej, Arc Parc aparține Adrianei Cristea, compania fiind înființată în anul 2005 și are o suprafață de 40 de hectare din care jumătate din această suprafață este ocupată de clădiri care conțin spații logistice sau spații de producție. Adriana Cristea a vorbit în interviul acordat Capital.ro despre perspectivele de viitor ale companiei sale dar și despre influența crizei sanitare în acest domeniu.
CAPITAL: Ce achiziții ați făcut, direct sau prin intermediul firmelor deținute, în 2020, respectiv în 2021? Care a fost valoarea fiecărei tranzacții?
ADRIANA CRISTEA: Am achiziționat terenuri pentru următoarele două parcuri industriale pe care le avem în perspectiva și pentru care avem deja cereri de spații.
CAPITAL: Care au fost cele mai mari realizări și care au fost cele mai mari eșecuri din ultimii ani? Care au fost greșelile din care ați învățat lecții importante în derularea afacerilor?
A.C: Cea mai mare realizare este acest proiect de suflet, parcul industrial pe care l-am pornit de la 0 și l-am transformat într-un centru zonal de business.
Nu cred în eșecuri, sunt doar etape firești pe parcursul oricărui business. „Să nu lași pe mâine ce poți face azi” – oportunitățile apar când te aștepți cel mai puțin și de multe ori vin pe nepregătite. Poți avea în derulare un proiect dar să riști să pierzi un altul. Orice oportunitate trebuie valorificată atunci și nu amânată.
CAPITAL: Ce investiții aveți în sectorul imobiliar atât în țară, cât și în străînătate?
A.C: La momentul de față nu deținem investiții în domeniul imobiliar, dar avem asta în perspectiva. Încă tatonăm piață și oportunitățile pe care le oferă zona.
CAPITAL: În ce domenii ați investit în acest an și în ce domenii intenționați să investiți în viitor?
A.C: În anul 2020 ne-am canalizat resursele și am investit în domeniul construcțiilor de spații logistice. Pentru viitor avem în plan construirea unor facilități de producție de energie electrică și realizarea unui Data Center cu spații pentru găzduirea sistemelor informatice și a componentelor asociate sistemelor de telecomunicații și stocare.
CAPITAL: La ce sumă evaluați afacerile și investițiile dumneavoastră la sfârșitul anului 2020?
A.C: Dacă ne raportăm la investițiile făcute în anul 2020 putem face o estimare de peste 10 mil de euro
CAPITAL: Ce hobby-uri aveți și care sunt destinațiile dvs. preferate pentru vacanță? Care sunt proiectele de responsabilitate socială în care v-ați implicat și de ce le-ați ales?
A.C: Printre activitățile preferate sunt: tenisul, sporturile de iarnă, pictură și călătoriile. Cât despre proiectele de responsabilitate socială acestea sunt reprezentate de ajutarea directă a nevoiașilor.
CAPITAL: Cum v-a influențat din punct de vedere financiar criză COVID-19?
A.C: Nu există domeniu sau activitate pe care criza de COVID -19 să nu o fi influențat într-un mod negativ. Economia încearcă să găsească soluții să țină pasul. De aceea acum totul este mai scump. La orice produs ne uităm, el este mai scump comparativ cu anii precedenți. Ce ne-a influențat cel mai mult a fost și este in continuare penuria de produse și materiale de construcții și creșterea excesivă a prețurilor, chiar și până la de 4 ori mai mare.