"La mai bine de două luni de guvernare Ponta, de economia României nu se ocupă nimeni. Bilanţul a două luni de guvernare este acesta: nu s-a revenit la pensiile şi salariile de dinainte de tăieri, nu s-a făcut reducerea TVA la produsele agricole de bază, contribuţiile sociale nu s-au redus, salariul minim nu e de de 850 de ron. Acestea sunt promisiuni care sunt departe de a fi onorate. Cu alte cuvinte, primul ministru este necinstit faţă de români", a spus Videanu, în conferinţa de presă care a avut loc la sediul PDL.

Videanu a mai adăugat că în ultimele săptămâni, în toate zonele agricole s-a instalat seceta şi producţia este afectată în mod semnificativ, ceea ce a dus la creşterea preţului la grâu şi există riscul ca pâinea şi produsele alimentare să se scumpească.

"Cerem de urgenţă guvernului să repună pe o bază legală Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, să activeze urgent programul naţional anti-secetă şi alocarea resurselor pentru continuarea investiţiilor în sistemul de irigaţii", a mai spus democrat-liberalul.

Videanu a mai arătat că singura "realizare" a guvernului Ponta în două luni este criza politică fără precedent din ţară.